To je to što me zanima!

Pogledajte ispijenog Matthewa u ulozi HIV pozitivnog čovjeka

Film 'Dallas Buyers Club' u američkim kinima trebao bi se početi prikazivati početkom studenog. Matthewu McConaugheyju zbog ove uloge smiješi se Oscar
Vidi originalni članak

Zbog uloge HIV pozitivnog teksaškog električara Rona Woodroofa u filmu 'Dallas Buyers Club', Matthew McConaughey (43) morao je izgubiti čak 18 kilograma. U prvom traileru filma vidljiva je šokantna transformacija glumca koji uplakan, ljut i frustriran pokušava prošvercati lijekove za virus HIV-a koji nisu dopušteni u SAD-u kako bi si produžio život.

Film, čija se radnja odvija 1985. godine u Dallasu, počinje u liječničkoj ordinaciji u kojoj Ronu liječnik priopći da je HIV pozitivan.

- Jeste li ikada koristili intravenozne droge ili imali homoseksualna iskustva? - pita liječnik Rona koji mu govori da je sigurno pogriješio.

Nakon što mu je rečeno kako mu preostaje još 30 dana života, odluči pronaći način kako bi što duže preživio.

- Ne postoji ništa što može ubiti Rona Woodroofa u 30 dana - izjavi Ron koji traži pomoć liječnice Eve Saks koju glumi Jennifer Garner.

No nakon što shvati da se lijekovi za virus HIV-a mogu naći samo u inozemstvu jer nisu odobreni u SAD-u, odlazi u Meksiko kako bih ih prošvercao. Granicu prelazi kao svećenik i govori carinskim službenicima da nema ništa za prijaviti. 

Woodroof je naposljetku živio još ukupno 2191 dan prije no što je umro 12. rujna 1992. godine i to šest godina nakon što mu je dijagnosticiran HIV.

U filmu se pojavljuje i Jared Leto i to u ulozi HIV pozitivnog transeksualca koji je za tu ulogu morao smršaviti 14 kilograma. Šuška se da bi McCounaugheyju i Letou zahvaljujući ovim ulogama mogli pripasti zlatni kipići na dodjeli Oscara 2014. godine. Film bi se u američkim kinima trebao početi prikazivati početkom studenog.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • labelo 28.08.2013.

    Ne volim ga nikako. Seljast je nekako i ružnjikav u faci.

  • tipkalicaa 28.08.2013.

    Šta, nema ni jedan mršavi glumac?

  • frsdik 28.08.2013.

    nema tih para za koje bi si dovodila zdravlje u pitanje.nema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare