Amaterska kuharica nije bila na ljetovanju dok nije upoznala dečka Petra. Pomogao joj je prebroditi strah od morskih dubina.
- Najčešće kuham ćušpajze - rekla je Petra Plantak (28) iz Novog Marofa.
Studentici ekološke poljoprivrede isprva je kuhala cimerica, koja je putovala svijetom i radila joj specijalitete iz zemalja koje je posjetila. Petra se na fakultetu zaljubila u vršnjaka Petra. Dečko joj je, kaže, pomogao riješiti se trauma.
- Naučio me plivati prije četiri godine. Imala sam strah od gubljenja tla pod nogama - otkriva Petra.
Zagorsko-dalmatinsko-istočnjački roštilj
SASTOJCI:
vratina narezana na odreske, smrznute zelene mahune (1 paket), češnjak, sol, papar, maslinovo ulje, balzamični ocat, jabučni ocat, šećer, maslac, shoyu umak
PRIPREMA:
1. Obrađenu vratinu narezanu na odreske debljine 2 cm mariniramo u đumbiru, češnjaku, shoyu umaku i balzamičnom octu.
2. Mahune oparimo 2 puta i stavimo na paru da omekšaju. Začinimo maslinovim uljem, balzamičnim i jabučnim octom.
3. Zagrijanu grill tavu premažemo uljem i stavimo peći vratinu 10-ak minuta.
4. Napravimo sirup od 100 ml vode i 100 g šećera. Glaziramo i napravimo lamelle (tanke listiće) od češnjaka i đumbira. Izvadimo ih i stavimo na masni papir u pećnicu na 125°C dok ne budu hrskavi.