To je to što me zanima!

Petar briljirao u testu pa dobio imunitet, a Manuelovo meso tročlani žiri nije htio niti probati

Manuel je žiriju na kušanje donio jelo u kojem je glavna zvijezda bilo meso, pa žiri nije htio probati. Marko je servirao jelo koje je izazvalo Damirovu reakciju: 'Znaš kako bih nazvao tvoje jelo? Deja vu'
Vidi originalni članak

Gaia Zec (18), koja je birala između jagoda, gljiva i piletine, svojim je izborom glavne namirnice najviše uspjeha donijela Petru. Imala je punih deset minuta u dućanu da izabere jednu namirnicu koju može samo ona koristiti, a drugi ne mogu. Bio je to luk.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Dosta frajerski potez. To bi napravila neka baraba - komentirao je Petar kad je čuo što im je Gaia uskratila.

- Nije nas usosila jer se svaki kuhar mora snaći s onim što ima - smatra Dominik.

BRILJIRALA U IZAZOVU IZNENAĐENJA Mlada Istrijanka Gaia oduševila je žiri: 'Ovo jelo zbilja izgleda kao jelo s MasterChef potpisom'

Gaia 'zapaprila' ostalim natjecateljima

- Ipak sam dobila priliku da imam tu prednost. Kad netko drugi dobije prednosti, sam će birati što će uzet - rekla je Gaia kad se odlučila kako će zapapriti ostalim natjecateljima. Mogla je imati 13 namirnica, a ostali 12.

- Ima dovoljno namirnica i treba se iskoristiti ta prilika - rekao je Luka. Kad su čuli da imaju svega sedam minuta za nabavku namirnica u dućanu, Meri je komentirala:

- Sedam minuta u dućanu s ovom ekipom je dovoljno da dobijem frakturu lubanje.

- To je bilo kao na nekom bojištu - opisala je Mateja iskustvo u dućanu, a Asmira je zaboravila gljive iz dućana, pa se vraćala po njih.

Petar dobio zlatnu karticu MasterChefa

David je odlučio riskirati i prvi put raditi raviole. Nakon isteka vremena za kuhanje, Petar je žiriju donio Portabello gljivu tretiranu kao stake podlijevan maslacem i aromatiziran timijanom i češnjakom, kremu od gorgonzole, crumble od lješnjaka i slanine te je dobio pohvale za njega, a na kraju i nagradu – zlatnu karticu MasterChefa koja mu jamči imunitet.

Top tri najbolja jela, osim Petra, imali su još i Luka i Asmira.

- Jako sam ponosan i jedva čekam sljedeće izazove - kazao je Petar.

Manuelovo meso žiri nije htio probati

Manuel je žiriju na kušanje donio jelo u kojem je glavna zvijezda bilo meso, pa žiri nije htio probati. Marko je servirao jelo koje je izazvalo Damirovu reakciju:

- Znaš kako bih nazvao tvoje jelo? Deja vu. Objasnio je da njegovo jelo ne funkcionira jer nije spretno za jesti.

- Mislim da možeš više i da ovo nije tvoj domet - komentirao je Damir.

Prema ocjeni chefova Melkiora, Stjepana i Damira najlošije tanjure u ovom su izazovu imali David, Nikola, Manuel, Mateja, Marko i Josip, a netko od njih u idućoj epizodi kuhat će zadnji put u MasterChef kuhinji jer svi odlaze u stres test.

- Nadam se da ću vidjeti nove tehnike u stres testu i da će mi pomoći za novo kuhanje - kazala je Mateja.

- Sutra ću kuhati drugačije - kazao je Nikola nakon što je saznao da ide u stres test.

POGLEDAJTE VIDEO: KAKO PREPOZNATI LAŽNOG VEGETARIJANCA

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare