To je to što me zanima!

Pam iz serije 'The Office' imala rak dojke: 'Nisam htjela da itko na poslu sazna moju dijagnozu'

Godinu dana Jenna Fischer nije u javnosti otkrila tešku dijagnozu s kojom se borila, a sada je ispričala kroz što je sve prolazila i kakvu podršku je imala od svojih kolegica i obitelji
Vidi originalni članak

Jenna Fischer (50), koju je proslavila uloga Pam Beesly u američkoj verziji serije 'The Office' (U uredu) objavila je nedavno kako joj je prošle godine dijagnosticiran rak dojke. 

- U listopadu 2023. sam objavila fotografiju sebe na Instagramu kako se pripremam za mamogram uz pošalicu u stilu Michaela Scotta (lika iz serije, op.a). Nakon što je moj doktor dobio rezultate, naručio me i na ultrazvuk. Našli su nešto u mojoj lijevoj dojci. Naručio je biopsiju. A zatim sam 1. prosinca prošle godine dobila dijagnozu - napisala je Fischer nedavno na društvenim mrežama.

Tajila skoro godinu dana  

Mjesec dana kasnije su joj maknuli tumor koji je, srećom, rano otkriven i nije se proširio. No ipak je morala na kemoterapiju i zračenje. Sada se, kaže, osjeća dobro, i riješila se raka. 

- Izgubila sam kosu zbog kemoterapije, ali zahvaljujući dobrim perikama, mogla sam čekati do sada da otkrijem sve - poručila je te dodala da postoji razlog zašto ovo objavljuje upravo u mjesecu koji je posvećen borbi protiv raka dojke. 

- Prvo, spremna sam ići u javnost bez perika sada. Drugo, da vas potaknem da odete na godišnje preglede - napisala je i istaknula da bi njeno stanje bilo puno gore da je čekala još pola godine na pregled. 

Christina Applegate joj je bila podrška 

Glumica je nedavno i u intervjuu pričala o svojoj borbi s rakom. Otkrila je kako je jedna od prvih osoba kojoj je rekla za dijagnozu bila glumica Christina Applegate, kojoj je rak dojke dijagnosticiran 2008. godine. 

Applegate joj je, kaže Fischer, na telefon kratko rekla: 'Je*eno sam znala'. Jenna je ispričala kako baš zbog takvog rječnika voli Christinu te da joj je emotivno pomagala da prođe kroz težak period. 

Osim Applegate, velika podrška joj je bila kolegica iz serije i najbolja prijateljica Angela Kinsley, s kojom Fischer već godinama vodi i podcast 'Office Ladies' posvećen seriji. 

- Od početka mi je rekla da je tu za mene što god da trebam. Rekla sam joj da želim nastaviti raditi, ali da ne želim da itko na poslu zna za moju dijagnozu. Htjela sam da mi posao bude mjesto gdje ću se smijati i gdje nisam onkološki bolesnik. Trebala sam to - poručila je Fischer. 

Kada joj je počela ispadati kosa zbog kemoterapija, Fischer je na posao počela dolaziti s kapama u kojima je umetnuta kosa. Kako kaže, i Angela je zatim počela dolaziti s kapom na glavi. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare