To je to što me zanima!

Ovo su natjecatelji koji su ušli u top 21 u emisiji 'MasterChef'

Emina iz Sarajeva jako voli svoj posao, a posebno joj je drago pripremati sushi. Voli raditi i slastice (cheescake, rolade, torte, baklavu…). Kuhati je počela još u djetinjstvu
Vidi originalni članak

Nakon što je otkriveno posljednjih sedam kandidata koji idu dalje sada imamo cijeli popis kandidata koji su zasluženo ušli u top 21 MasterChefa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Emina Bajramović (25), Novi Travnik, kuharica

Emina je rođena je u Novom Travniku te je kao djevojčica, 2008. godine dobila nagradu za najboljeg mladog inovatora u BiH. Od kad se preselila u Sarajevo radi u ugostiteljstvu. Jako voli svoj posao, a posebno joj je drago pripremati sushi. Voli raditi i slastice (cheescake, rolade, torte, baklavu…). Kuhati je počela još u djetinjstvu. Emina se bavi i modnim dizajnom. Sa svojim kreacijama za nastupila je na dvije modne revije. Velika joj je želja osvojiti titulu MasterChefa.

Leo Jurišić (22), Rijeka, student


Leo je student poslovne ekonomije na engleskom jeziku, a pored toga radi administrativni studentski posao u jednoj australskoj firmi. Poduzetnog je duha, pa je već s 15 godina imao svoju firmu – bavio se dizajnom i izradom majica. Leo se u kuhanje zaljubio kad je još u djetinjstvu gledao prvu sezonu MasterChefa i prisjeća se kako je tada naučio štošta o kulinarskim tehnikama. To ga je i dovelo par godina kasnije do prvog kompleksnijeg jela na koje je i danas jako ponosan – brusketa s kavijarom od bundeve, agar agar i maslinovo ulje. Volio bi jednog dana spojiti svoje dvije ljubavi  – marketing i gastronomiju. 

Jelica Boto (36), Dubrovnik, profesorica klavira


U svom Dubrovniku Jelica predaje djeci klavir u glazbenoj školi. Odmalena je osjetila umjetnički poziv te je upisala osnovnu glazbenu školu i počela učiti sviranje klavira. Prošla je tridesetak pijanističkih  natjecanja  –  što  kao  djevojčica, što sada kao profesorica sa svojim učenicima. Umjetničku crtu je naslijedila od djeda s majčine strane, koji je bio postolar, a radio je okvire u umjetničkoj galeriji u Dubrovniku. Nostalgično se prisjeća druženja nje i  djeda  kroz  hranu, te još i danas čuva istu mašinu za pravljenje tjestenine. Osim toga, u gradskom arhivu i knjižnici proučava stare knjige u potrazi za starim dubrovačkim receptima.

Lucija Kerečin (28), Zagreb, ekologinja


Lucija ima dugu povijest selidbi i življenja u raznim dijelovima svijeta. Naime, njezin tata radi u naftnoj industriji, pa se obitelj često selila. Školovala se i na Bliskom istoku i u Nizozemskoj. Nakon studija ekologije i antropologije zaposlila se u Omanu gdje je radila godinu i pol. U Zagrebu se bavi poslom u marketingu, a kuhinja joj je, kaže, „zen space“. Voli raditi indijsku verziju curryja, butter chicken, parathe i dobro je upućena u razne inačice azijskih jela. No, još je bolja sa slasticama. U MasterChef se prijavila zahvaljujući bratiću koji je poslao njenu prijavu. 

Ivica Višić (51), Split, umirovljenik


Ivica je 51-godišnji umirovljenik, bivši branitelj iz Splita. Ima sedmero djece i oni su ga prijavili u MasterChef. Stoga kaže: „Sad kad sam tu idem do kraja, pa neću ispasti papak pred djecom“. S obitelji živi u bungalovu, ali uz sve nedaće s kojima se u životu suočio, Ivica je vrlo pozitivnog duha. Šaljivdžija je dobrog srca i stalnog pogleda na bolje sutra. 

Maja Jalšovec (32), Zagreb, influencer


Nakon što je prošle godine dala otkaz, Maja se počela baviti objavljivanjem recepata na TikToku, gdje ima više od 50 tisuća pratitelja. Kuhanje joj je velika strast te se planira i u budućnosti baviti se zanimanjem vezanom za gastronomiju. U kuhinji se voli najviše izraziti receptima baziranim na povrću i njihovoj maksimalnoj iskoristivosti. U MasterChef se prijavila jer želi prikupiti nova iskustva, naučiti nešto novo i malo se odmaknuti od društvenih mreža. 

Lucija Davidović (29), Petrinja, prodajni savjetnik


Lucija je uzor u kuhanju pronašla je u svom tati koji je bio odličan kuhar. Na njezinom tanjuru većinom će se naći tradicionalna jela, a rado spravlja i slastice koje ponekad radi i po narudžbi. Lucija je studirala i živjela 10 godina u Splitu. No, spletom životnih okolnosti i zbog obiteljske situacije vratila se u Sisak gdje je preuzela brigu o svom mlađem bratu i baki. Lucija je još za vrijeme Celebrity MasterChefa počela objavljivati svoju hranu inspiriranu emisijom i pod hashtagom masterchef. Njena mama je tada takvu jednu objavu komentirala s 'moj MasterChef',  a kad je nedavno izašao post, kao uspomena na tu neku staru objavu, to je vidio i mamin prijatelj te ju u show.

Luka Marin (28), Split, proces manager


Luka radi kao proces manager u uspješnoj obiteljskoj firmi i kaže kako mu ništa ne nedostaje – osim još malo adrenalina. Rekreativno se bavi windsurfingom, kampiranjem, snowboardingom, ronjenjem na dah, jedrenjem. Dolazak u MasterChef još je jedan adrenalin koji će pred njega postaviti nove izazove jer sam kaže da čovjek najviše nauči – onda kad je najviše pritisnut. Volio bi jednog dana imati svoj food truck, proširiti djelovanje obiteljske firme i podržavati razvoj gastronomije u Hrvatskoj.

Mevlija Delić (28), Sarajevo, povjesničarka umjetnosti i knjižničarstva


Mevlija dolazi iz Vogošće pokraj Sarajeva. Studirala je povijest umjetnosti i knjižničarstvo te je kratko nakon fakulteta radila u struci kao praktikantica. No, potom je ostala bez posla, a svoj profesionalni život nastavila sasvim drugačijim putem - kao pomoćnica u kuhinji u jednom sarajevskom restoranu. Kuhanje joj se toliko svidjelo da sada želi napredovati u tom poslu te bi jednog dana voljela imati svoju malu caffe&bakery s knjigama. Ima svoj YouTube kanal s receptima i kulinarskim savjetima, kao i Instagram profil u nastajanju, a bavi se i food bloganjem. 

Marko Kolak (30), Daruvar, građevinski tehničar


Marko je kuhati počeo još u osnovnoj školi. Prisjeća se svoje prve torte koju je napravio mami kad je imao šest godina. Uvijek ju je promatrao kako kuha, sve upijao i učio. Gledajući školske kuhare, maštao je da i on jednog dana radi taj posao. Međutim, zbog loše percepcije njegove okoline o kuharima, upisao je srednju građevinsku tehničku školu. Posljednjih 12 godina radi poslove koje ne želi i odlučio se na promjenu. Svoje slobodno vrijeme provodi u kuhinji. Kuha i za prijatelje, na poslu za kolege, kod kuće roditeljima te kaže da ne prođe niti jedan dan da nije nešto skuhao. Htio bi dobiti priliku da radi u dobrom restoranu, a jednog dana i otvoriti svoju konobu.

Nikola Kotur (39), Čakovec, knjigovođa


Nikola je knjigovođa i ima vlastiti knjigovodstveni servis. Važna mu je urednost i čistoća te ne podnosi neorganiziranost. Predsjednik je gradske zajednice za kulturu u gradu Čakovcu i predsjednik je najveće kulturno umjetničke udruge na području grada Čakovca. S folklorom je bio na nekoliko kontinenata - prešao je cijelu Europu, Južnu Ameriku, pa je i probao razna egzotična jela kao što je zmijska juha, klokan, krokodil, gušter, crve, cvrčke…U MasterChef se prijavio, kaže, kako bi pomaknuo svoje granice. 

Lora Cepetić (27) ,Zagreb, prehrambeni tehnolog


Lora je studentica prehrambene tehnologije. Studij je upisala u Nizozemskoj i tijekom pandemije se vratila u Hrvatsku. Njezin pristup kuhanju je vrlo znanstven, kao da je u laboratoriju. U MasterChef se prijavila kako bi stekla jedno novo iskustvo, naučila više o kuhanju i primijenila znanje u budućnosti gdje se vidi u gastronomiju. Zanimaju ju razni segmenti, kuharske tehnike, pisanje o hrani, istraživanje povijesti gastronomije i različitih tradicija. 

Luka Piasevoli (28), Zadar, upravni referent


Luka je kuhati počeo još kao mali kada je gledao mamu i tatu kako kuhaju. Želja mi je bila upisati i kuharsku školu, no na kraju ipak završava gimnaziju. Često je u ribolovu i poznaje ribu, a nisu mu strani ni specijaliteti raznih regija. Voli talijansku kuhinju, carpaccio i tatarski, i općenito riba. Na televiziji često prati kulinarske emisije i želi biti kuhar. U slobodno vrijeme bavi se košarkom te svira bubnjeve u ''tovarećoj mužici''. Velika mu je želja u budućnosti raditi kao kuhar te  se stoga i prijavio u MasterChef kako bi okrenuo novu stranicu u svom životu. 

Vesna Slavica (52), Bilice, računovođa


Vesna kuha kod kuće svaki dan te istražuje moderne tehnike kuhanja i eksperimentira u svojoj kuhinji. Majka je dvoje 33-godišnjih blizanaca, ima kćer i sina. Veseli se završetku izgradnje kuće za odmor, gdje će kuhati gostima i turistima. Već 30 godina se sa suprugom bavi pčelarstvom, a u njezinom vrtu rastu peršin, češnjak, timijan, lovor, ružmarin, mažuran, vlasac. Voli spravljati razne juhe, od krumpira, ljutike, raštika. Vesnu je žiri imao priliku upoznati i u prošloj sezoni na audicijama, a sada je došla spremnija po svoju drugu priliku. 

Matea Alduk (23), Lumbarda/Korčula, recepcionarka 


Matea  je rođena i živi u Lumbardi na Korčuli. Završila je srednju školu za kuhara, ali je u kuhinji provela samo pet mjeseci. Nakon toga se zaposlila kao recepcionarka u mjesnom hotelu. No, i dalje je strastvena oko kuhanja i željela bi napredovati u kuhinji. Bolja je u slanim nego u slatkim  jelima. Slastice ne pravi često i nije baš prijatelj sa šećerom. Obožava raditi crni rižoto, plodove mora, a općenito preferira zdravije opcije u kuhanju. Njen  cilj  je  da u MasterChefu vidi može li pobijediti samu sebe.

Andrea Dević (28), Rijeka, hotelijersko turistički tehničar


Andrea je rođena Riječanka, završila je srednju hotelijersko turističku školu, a poslije toga upisala Ekonomski fakultet. Kada je pet godina radila u knjigovodstvenom servisu, stalno je razmišljala kako ne želi na tom poslu provesti svoj radni vijek. Zasitila se tog posla i odlučila slijediti svoj san. U budućnosti se vidi u kuhinji, te se prijavila u MasterChef kako bi prikupila znanje i vještine. 

Tihomir Krkelc (27), Zagreb, umjetnik


Tihomir Krklec, poznatiji pod nadimkom Afrika, zagrebački je svestrani tattoo, street art umjetnik i dizajner. Tihomir kuha od malih nogu, za njega je kuhanje tehnika plus umjetnost. Zato mu jela moraju biti dobrog okusa te dobro izgledati. Osobna ambicija mu je konstantno ostavljati trag za sobom - u fizičkom obliku ostavljati šarene tragove. Prijavio se u MasterChef iz ljubavi prema kuhanju i da istestira svoje granice. 

Ivana Ivić (28), Kaštel Novi, voditeljica odjela u trgovačkom centru


Ivana uživa u kuhanju. U MasterChef dolazi učiti, ali i pokazati što zna jer smatra da i sama jako dobro kuha. Također, za sebe kaže da je vrijedna, organizirana, kreativna i da jako  brzo uči. Najviše ju zanimaju recepti s ribom, a kao omiljene začine ističe sol i papar. Živi miran obiteljski život u Kaštel Novom sa suprugom i dvjema kćerkicama. 

Maja Šabić (37), Pula, ekonomistica


Maja voli fer natjecanje te prilike za učenje, a u MasterChef je došla naučiti, a nada se i pobjedi. Nedavno je dala otkaz i upisala prekvalifikaciju za slastičarku nakon čega joj je želja otvoriti svoju slastičarnicu, jer smatra da je došlo njezino vrijeme. Sportski je tip i ove godine svaki dan pliva u moru, čak i dok je bila zima. U slobodno vrijeme održava vlastiti mali maslinik. 

Anita Vuković (37), Imotski, turistički vodič


Anita je godinama radila u turizmu, po cijeloj Hrvatskoj, kao animator, a čak godinu dana je radila na Tajlandu. Ondje je doživjela kulturološki i kulinarski šok te se zaljubila u Aziju i njihovu kuhinju. Želja joj je u Imotskom otvoriti restoran koji će biti spoj obiteljskog OPG-a, lokalnih proizvođača, njezine mašte i kreativnosti. Krajnji cilj joj je lansirati Imotski na gastro scenu Hrvatske.

Wannapa Ponyon (26), Tajland, tehničar


Rođena je na sjeveroistoku Tajlanda, a tijekom školovanja je radila kako bi se mogla uzdržavati. Kada je radila u Phuketu na recepciji jednog hotela s pet zvjezdica, upoznala je Hrvata, svog sadašnjeg supruga. Nakon što je hotel u kojem je radila zbog pandemije stao s poslom, počela je doma kuhati i prodavati hranu preko društvenih mreža. Hranu je dostavljala sama na svom motoru.

NA KORAK OD VILE Dinko napušta MasterChef: Ovo je veliko iskustvo koje ću nositi sa sobom do kraja života...'

Ubrzo ju je dečko pozvao da dođe živjeti u Hrvatsku te su svoju vezu okrunili brakom. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Andjelica 08.10.2022.

    Naravno da je sve namjesteno a ziri to pod

  • Adrian1 06.10.2022.

    Kad je vrhunac drame pravljenje majoneze onda znaš koliko je sati

  • Čeljo Brtika 06.10.2022.

    Opet sve same ženske. Ispada da one bolje kuhaju od muških. A profi kuhari su sve sami muški. A ova Mevlija, dovoljno je bilo malo plakati da joj se da prolazak... To žiri bira na lijepe oči. Inače od svih tih ženski mi je najzanimjlivija Wannapa, lol. A ova zamotana mi je dosadna jer je zamotana. Što reći...

Komentiraj...
Vidi sve komentare