Jedan od najomraženijih zadataka rezultirao je blagom stravom na tanjurima. Tako su Tomislav Špiček, Mateja Domitrović Sabo i Mate Janković po prvi put su probali odojka s tjesteninom i šparogama, koji su im servirale najveće klasičarke Barica i Ružica te aldente luk, novi izum Ćaleta i Žutog. Osim toga, najeli su se, po tko zna koji put, sirovog krumpira i bezukusnih variva.
- Vi ste nam dali vodu od suhog mesa? Zato to ima boju po namakanju čarapa, a vizualno izgleda kao bara - začuđeno je izjavio Mate koji nije mogao vjerovati da su si Loreta i Ivana dopustile takav propust i servirale prosječno loše varivo od suhog mesa i bulgura. Uz to, servirale su i presuhe kanelone, kojima je nedostajalo, ne biste vjerovali, vrhnja.
- Pogriješile smo, ali ljudi smo i griješimo! Treba znati kada im što paše, a kada ne paše. U nekim jelima ne treba biti puno vrhnja, a danas smo ga očito trebale više staviti - kazala je Loreta, svjesna da su današnjih 10 bodova dobile isključivo zbog kakvih-takvih kanelona, a ne zbog juhe koja je zaslužila, kako priznaje, čistu nulu.
Za razliku od simpatičnih Zadranki, koje su danas servirale najgora jela, ona najbolja došla su pred žiri od Nikoline i Otta.
Mateja, Tomek i Mate pohvalili su ih za hrabrost što su uzeli meso boškarina, poznatog istarskog goveda, te su od njega pripremili ukusno pečeno jelo. Zbog toga su zaradili najveće ocjene u cijelom danu – tri osmice. S ukupnih 26 bodova, ovaj je mladi par ušao u vodstvo na bodovnoj ljestvici.