To je to što me zanima!

Ovo je bio domaći žiri koji je procijenio da Baby Lasagna nije dovoljno dobar ni za Doru...

A da se pitalo hrvatski žiri, Baby Lasagna ne bi ni bio na Dori! Dakle, da nije bilo odustajanja Zse Zse, Lasagna "Rim Tim Tagi Dim" ne bi otpjevao ni na Dori...
Vidi originalni članak

Baby Lasagna ostvario je najbolji rezultat Hrvatske u povijesti Eurosonga. Sjajni Marko završio je na drugom mjestu, malo je nedostajalo da pobjednički trofej otputuje u Hrvatsku. Presudni su bili glasovi žirija, gdje je Švicarac dominirao. Da se pitalo samo publiku - Baby Lasagna bi bio pobjednik...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U televotingu je Hrvatska završila na 1. mjestu s 337 bodova. Od čak devet država smo u televotingu dobili maksimalnih 12 bodova, ali samo dva žirija, srpski i ciparski, dali su nam 12 bodova. 

- Drago mi je što smo kod publike tako dobro prošli. I ranije sam govorio, publika će ti dolaziti na koncerte, a ne žiri - kazao je Lasagna za medije nakon završetka Eurosonga.

SUDIJA NAS ZA*EBO... Hrvati na X-u bijesni: Česi nam dali 2 boda? 'Nek ih HGSS spašava po Velebitu za dvojku'

A da se pitalo hrvatski žiri, Baby Lasagna ne bi ni bio na Dori! Željko Mesar, Igor Geržina, Dražen Miočić, Robert Urlić, Tomislav Krizmanić i Ema Gross, članovi hrvatskog žirija, podsjećamo, Lasagnu su ostavili kao rezervu. Tako su odlučili glasanjem u prosincu 2023. godine.

Nazvali smo tijekom veljače predsjednika žirija Mesara da nam objasni kako to da 'igrač s klupe' putuje u Malmö, a ovo je odgovor kojeg smo tad dobili:

UĆI ĆE U POVIJEST Eurosong obojan skandalima: Šokantna Irska, diskvalificirali Nizozemca, veliki prosvjedi...

-  Ja nemam veze s tim, otišao sam od tamo prije dva mjeseca - kazao nam je Mesar, koji nam nije htio ni reći je li sudjelovao u glasanju hrvatskog žirija za Doru.

- Zovite odgovorne ljude, molim vas - kazao je.

Iz HRT-a su kasnije tvrdili da je izjava "Nemam veze s tim" izvučena iz konteksta. Nije im bilo sporno što stručnom žiriju pobjednik Dore nije ni trebao biti dio Dore

 - Izjava gospodina Mesara izvučena je iz konteksta. Naime, radi boljeg razumijevanja javnosti, kolega Mesar bio je predsjednik stručnog žirija za odabir pjesama koje će se natjecati na ovogodišnjoj Dori te je time obavio svoj dio posla i nije sudjelovao u idućim fazama projekta Dora 2024 - kazali su s HRT-a u veljači za Jutarnji list.

NAKON OSVOJENOG DRUGOG MJESTA VIDEO Baby Lasagna: 'Drago mi je zbog glasova publike. Oni će dolaziti na koncerte, a ne žiri...'

Dakle, da nije bilo odustajanja Zse Zse, Lasagna "Rim Tim Tagi Dim" ne bi otpjevao ni na Dori... 

- Žirije treba ukinuti, na kraju samo pokvare zabavu - jedan je od tisuća komentara nezadovoljnih fanova Eurosonga koji su se nadali Markovoj pobjedi.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • cmamba22 13.05.2024.

    Žiri bez znanja i sluha.

  • sam svoj majstor 13.05.2024.

    A koji su to iz žirija ja prvi put ćujem za njih ili su možda HDZ-ovci pa ih se ne smije dirati,a kamoli spominjati.

  • Slavonka60 12.05.2024.

    Ni jednog od tih članova ne poznam. Jel vas nije sram sada?

Komentiraj...
Vidi sve komentare