To je to što me zanima!

Ovih deset pjesama su Hrvati najviše slušali prošle godine

ZAMP je objavio i da su u protekloj godini imali 23.834.761,14 eura prihoda. Također, najveći rast prihoda autora zabilježen je u kategoriji koncerata, i to 40%
Vidi originalni članak

Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja objavila je listu top 10 autora i djela po slušanosti na digitalnim servisima na području Republike Hrvatske u 2023. godini.

Na prvom mjestu nalazi se triljski reper Grgo Šipek poznatiji kao Grše i njegova hit pjesma 'Mamma Mia'. No, to nije jedina pjesma ovog repera na tom popisu. 

Njegov 'Sip' je na trećem mjestu, dok je 'Highlife' na sedmom mjestu. Na drugom mjestu smjestili su se Let 3 i njihova 'Mama ŠČ', a 'Mamacita' Vojka V je na četvrtom mjestu.

Pjesma 'Dajen ti rič' grupe Dalmatino postala je sve popularnija na svadbama diljem Hrvatske, a našla se na petom mjestu ZAMP-ovog popisa. Njihov 'Refužo' također je stigao na popis pa se smjestio na desetom mjestu. 

SLAVI 25 GODINA KARIJERE Sergej Ćetković o braku, novom albumu i najvećem uzoru: 'Zbog Olivera sam noćima bio bez sna'

Zaprešić Boysi i 'Igraj moja Hrvatska' su na šestom mjestu, dok je Matija Cvek i pjesma 'Trebaš li me' na sedmom mjestu. Jedan od najpopularnijih hitova neprežaljenog Olivera, 'Cesarica', nalazi se na devetom mjestu ovog popisa.

'Flowers' Miley Cyrus bila je najemitiranija pjesma inozemnih autora u Hrvatskoj prošle godine, dok je Parni valjak imao najemitiraniju pjesmu domaćih autora 'Moja Glava, Moja Pravila'.

LEGENDARNI PJEVAČ FOTO Danas bi Aki Rahimovski proslavio svoj 69. rođendan

To je bila prva pjesma nakon smrti poznatog frontmena Akija Rahimovskog, a koju je izveo novi frontmen benda, Igor Drvenkar

ZAMP je objavio da su u protekloj godini imali 23.834.761,14 eura prihoda. Također, najveći rast prihoda autora zabilježen je u kategoriji koncerata, i to 40%. 

ODUŠEVILI FANOVE Grše i Baby Lasagna pozirali su zajedno pa potaknuli glasine: 'Molim!? Jako želimo taj duet'

Rast bilježe i autorski honorari od online i digitalnih prava, 52,85%. Godišnje izvješće u potpunosti je dostupno na stranicama HDS ZAMP-a. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Marun 04.07.2024.

    A di je prijovićka, lepa brena, ceca ....?

  • Marin0011 04.07.2024.

    Oliver pri dnu... A grše, prše, mrše na vrhu. Jasno ko dan sve

  • prof.dr.sc 04.07.2024.

    Lopovska organizacija

Komentiraj...
Vidi sve komentare