To je to što me zanima!

Ove zvijezde filmova o 'Harryju Potteru' su nas napustile...

Filmovi o malenom čarobnjaku Harryju Potteru postali su jedni od najpopularnijih i najuspješnijih filmova svih vremena, a mi donosimo popis glumaca koji više nisu među nama
Vidi originalni članak

Glumica Maggie Smith, poznata po filmovima o čarobnjaku Harryju Potteru i 'Downton Abbey', umrla je u 89. godini, priopćila je njezina obitelj, a javlja BBC. Preminula je mirno u bolnici rano jutros, a ostavlja dva sina i petero unučadi pune ljubavi koji su shrvani gubitkom svoje izvanredne majke i bake, stoji u izjavi obitelji.

u 89. GODINI Umrla Maggie Smith, pamtimo je po ulogama u 'Harry Potteru' i hit seriji 'Downton Abbey'...

Britanski glumac Robert Hardy, koji je imao iznimno dugu glumačku karijeru na filmu, u kazalištu i na televiziji, umro je u 91. godini. U filmovima o Harryju Potteru igrao je Corneliusa Fudgea.

Sir John Hurt umro je u siječnju  2017. godine u 78. godini nakon dugotrajne borbe s rakom gušterače. Tijekom karijere duge šest desetljeća, Hurt je dva puta bio nominiran za Oscara, za uloge u filmovima 'Čovjek slon' i 'Ponoćni ekspres'. Mlađa publika pamti ga kao Mr. Ollivandera u seriji filmova o malom čarobnjaku Harryju Potteru.

U siječnju 2016. godine svijet je napustio Alan Rickman. Glumac je bolovao od raka. Proslavio se u 'Umri muški, 'Robinu Hoodu', a njegova karijera doživjela je uspon kad je zaigrao u profesora Snapea.

Richard Griffiths, svestrani britanski glumac koji je utjelovio antipatičnog i brutalnog ujaka Vernona Dursleya u filmovima o Harryju Potteru, umro je 2013. u 65. godini zbog komplikacija nakon operacije srca.

Roger Lloyd-Pack umro je 2014. od raka u 69. godini, a glumio je Bartyja Croucha iz Ministarstva magije.

Na Božić 2014. godine u napustio nas je David Ryall. Umro je u 80. godini, a iza sebe je imao bogatu glumačku karijeru, ali najpoznatiji je ostao po ulozi Elphiasa Dogea.

DANIEL RADCLIFFE FOTO Omiljeni Harry Potter je odrastao na filmu: Prisjetite se kako je izgledao kroz godine...

Fanovi serijala o malom čarobnjaku Richarda Harrisa pamte kao profesora Dumbledorea iz prva dva nastavka. Richard Harris preminuo je 2002. u 73. godini života od Hodgkinove bolesti.

Vern Troyer stekao je slavu igrajući "Mini-Me" u filmu Austina Powersa, ali je također portretirao Griphooka u "Harryju Potteru i kamenu mudraca". Preminuo je 2018. u 49. godini.

Helen McCrory, žena koja je tumačila Narcissu Malfoy umrla je "mirno kod kuće" nakon što se borila s rakom, a njezin suprug objavio je 2021. glumac "Domovine" Damain Lewis. McCrory je imala 52 godine.

Robbie Coltrane je bio miljenik obožavatelja jer je glumio Rubeusa Hagrida u svih osam filmova o Harryju Potteru. Škotski glumac preminuo je 2022. u 72. godini.

Leslie Phillips je dao glas Šeširu za razvrstavanje u "Harryju Potteru" i umro je u snu u 98. godini 2022.

Michael Gambon preminuo je u 83. godini prošle godine. Bio je poznat po ulozi Albusa Dumbledorea u filmovima o 'Harryju Potteru'. Glumac je preminuo nakon borbe s upalom pluća. 

Michael je imao karijeru dugu 60 godina, a započeo ju je uz Laurencea Oliviera, kao jedan od originalnih članova Kraljevskog nacionalnog kazališta. Uspješnu karijeru zasigurno mu je obilježila franšiza 'Harry Potter', a za svoj je rad u glumi osvojio tri Olivier nagrade, dvije nagrade Ceha glumaca te četiri BAFTA-e.

Timothy Bateson je dao glas kućnom vilenjaku Kreacheru u filmu "Harry Potter i Red feniksa" prije nego što je umro u dobi od 83 godine 2009.

Eric Sykes, pisac i glumac glumio je Franka Brycea u filmu "Harry Potter i vatreni pehar". Preminuo je 2012. u 89. godini života.

UŽIVALI NA SPOJU Emmu Watson uhvatili kako se ljubi s misterioznim muškarcem

Dave Legeno, glumac i umjetnik mješovitih borilačkih vještina koji je tumačio vukodlaka Fenrira Greybacka pronađen je mrtav u kalifornijskoj Dolini smrti u studenom 2014. godine. Utvrđeno je da je Legenovu smrt u dobi od 50 godina uzrokovao toplinski udar.

Hazel Douglas nas je opčinio kao Bathilda Bagshot, vještica i autorica "Povijesti magije" u "Harry Potteru i relikvijama smrti: 1. dio". Umrla je 2016. u 92. godini.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kikooooooooo 27.09.2024.

    I opet ste zaboravili Dumbledora, Michael Gambon

  • pegla4 27.09.2024.

    Je li netko još živ iz tih filmova?

Komentiraj...
Vidi sve komentare