Obućarka Blaženka Caktaš jedina je kontinentalka u ovotjednoj 'Večeri za 5', u Dugopolje je stigla zbog ljubavi. Većinu jela probala je prvi put, a ekipi je servirala tradicionalna jela svog kraja. Za svoju večeru Blaženka je dobila 37 bodova. Desetke su udijelili Mladena i Nikša.
- Bilo nam je zabavno, gošće su sve začinile, vrijedno je ocjene - objasnila je radijska voditeljica.
- Svima sam dao 10, pa i Blaženki. Bilo je ukusno, ništa posebno, ali Blaženka mi je draga, ima neku toplinu i to je to - dodao je Nikša.
Lošije ocjene dale su ovog puta Jelena i Anka.
- Trudila se, devet za trud. No, ništa mi se nije svidjelo - objasnila je svoju devetku Jelena.
- Predjelo mi je bilo ok, meso je bilo žilavo, tjestenina neslana, a desert presladak - zaključila je, pak, Anka osmicom.
Pripravu večere Blaženka je započela desertom 'Zaboravljeno i fino'. Predjelo je također evociralo na neka prošla vremena, Blaženka je spravila 'Ajngemahtec'. Fina domaća juha ugrijala je ekipu za večeru kod domaćice rodom iz Varaždina.
'Kremenatlini u šarenom' posljednje su jelo kojeg se Blaženka prihvatila tijekom priprave večere.
Svinjetinu je Blaženka radila s lukom i umakom od šampinjona te šarenom tjesteninom. Pripravu večere glavnim jelom je privela kraju, a potom se okrenula pripremi stola i dočeku gostiju.
Blaženka je ekipi za aperitiv ponudila orahovicu, teranino, medicu, šljivovicu i višnjevaču.
- Doček je bio ok, Blaženka nije izgledala nervozno nego prirodno, dočekala nas je lijepo toplo, što je najbitnije - otkrio je Nikša.
- Blaženka je izgledala skroz normalno i prirodno - dodala je Jelena.
Uslijedio je 'Ajngemahtec' za predjelo.
- Juha za predjelo, što ja znam, kao da si uvalio vodu u tanjur i dodao dva, tri komadića kruha - komentirala je izgled predjela Jelena.
- To sam jela možda tri puta, ali prvi put kad sam je jela radio ju je pravi stručnjak i bila je jako slična ovome. Jako ukusno - pohvalila je juhu Anka.
Glavno jelo iduće je stiglo - svinjetina sa šarenom tjesteninom, u umaku od šampinjona.
- Ogromni komad mesa, tjestenina u bojama s umakom, moglo je proći - komentirala je Jelena.
- Prepala sam se, mogla bih ono tri dana jesti - dodala je Anka.
- Nisam stručnjak za vina, naviknula sam na dalmatinska, njihova su kisela, nisu mi bila baš po guštu - dodala je Jelena o piću.
- Moram priznati da mi se nije svidjelo ni izgledom, umaka nije baš bilo, nisam zadovoljna, to je rijetkost, ali nisam - zaključila je Anka.
'Kremenatlini u šarenom' i nisu impresionirali ekipu, a onda je stiglo 'Zaboravljeno i fino'.
- Desert je bio priča za sebe. Sama jaja iskreno, previše okusa čistog jaja - otkrila je Mladena.
- Odgovarala mi je današnja atmosfera, ne trebamo ni pjevati ni pričati o istim temama svaki dan - dodala je djevojka.
Uslijedili su pokloni ekipi, a zahvaljujući njima dobila je od ekipe sve pohvale. Sretna je bila Blaženka zbog toga, a za kraj su ekipi zapjevale i pučke pjevačice iz KUD Pleter.
- Divno, nemam riječi - pohvalila je Mladena iznenađenje kojim je Blaženka večer privela kraju.