To je to što me zanima!

Nikad bolja reklama, jer ipak je samo jedna mama! Metessi za 24sata: 'Ma ona se sjajno drži!'

Koncert je u petak, 18. listopada, a u promociju se uključila i majka pjevača Zvijezda i Patrole
Vidi originalni članak

U zagrebačkoj će Tvornici u petak, 18. listopada nastupiti jedna od velikih zvijezda Novoga vala Renato Metessi. Sa svojim će bendom izvesti presjek hitova iz sjajnog vremena bendova Patrola i Zvijezde. Plakati oko Tvornice najavljuju koncert, a ispred jednog se fotografirala Metessijeva majka Đurđa.

18. LISTOPADA Renato Metessi i Zvijezde stižu u Tvornicu kulture: Glazbena im karijera traje više od 40 godina

- Ona je prava rock'n'roll mama. Ima 88 godina, a na njenom glazbenom repertoaru i danas će se naći Debbie Harry i Blondie, pa Stonesi, David Bowie, Iggy Pop, The Doorsi... U mojoj se kući oduvijek slušao rock, roditelji su išli na tad popularne plesnjake u Zagrebu, na kojima su bile tadašnje zvijezde poput Diklića, Jimmyja Stanića, Šerfezija... Od tuda sam valjda i ja u glazbi. Drago mi je da me danas majka promovira. Imamo veliku sreću da je ona prava rock'n'roll mama - rekao nam je Metessi.

Neki su "posumnjali" da mu je majka, za 88 godina se sjajno drži.

- Ma ona vozi bicikl, jako je aktivna. Jednom smo išli na prematanje, slomila je ruku, a u ambulanti su za mene rekli 'kako suprug ne smije unutra' - kroz smijeh nam priča Metessi.

Kako sam kaže, glazbena mu karijera traje, zapravo, više od 50 godina, jer dolazi iz glazbene kuće.

ATMOSFERA IZ MALOG POGONA FOTO Bend Superstary rock 'n' rollom rasplesao Tvornicu

- Sam koncert će predstavljati krunu 40 godina rada, to ne samo r'n'r bend, to rock orkestar, bit će nekoliko ljudi. Iako, ja nastupam i sam s gitarom, a bit će i takvih akustičnih izvedbi. Mogu najaviti jednu veliku atrakciju, i to u svakom smislu, glazbenom, presjeka rada, ali i zbog sjajne produkcije, gdje će biti velikih iznenađenja. Bit će to veliko i moćno, kao i zvuk. Atraktivan je to koncertni nastup koji smo pripremili za našu publiku, da nas se u Zagrebu vidi uživo, nije nas dugo bilo - otkrio je Metessi pa nastavio:

- Nastavak je to super slijeda, jer dan prije u Tvornici pjeva veliki slovenski kantautor Vlado Kreslin, pa smo u petak mi, a onda je nakon nas Bajaga, koji je karijeru počeo iste godine.

"Nezaboravni hitovi kao što su 'Nikol', 'Ne pitaj za mene', 'Pravovjerni plesači', 'Narodna' i mnogi drugi pretvorit će podij Tvornice kulture u plesnjak 1980-ih godina uz neodoljive ritmove i melodije mladosti. Kroz svoju je dugu i bogatu karijeru s različitim bendovima, ali i samostalno, Renato Metessi snimio više od 15 albuma, a sudjelovao je i u dokumentarnom filmu Igora Mirkovića 'Sretno dijete'. Metessi je tijekom više od 40 godina karijere surađivao s brojnim glazbenicima, među kojima su Arsen Dedić, Massimo, Pips, Chips & Videoclips, Alen Kraljić...", najavili su organizatori.

Prošle je godine objavljeno reizdanje prvijenca grupe Zvijezde pod nazivom "Reimitacija života", a svoju će četrdesetu godišnjicu obilježiti i album "Mjesto pod suncem" (1984.). 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • gliva 18.10.2024.

    a jeli možda u životu digla veču težinu od jedne kante!-prazne!

  • moj selfi na avataru 18.10.2024.

    Kaj je sad to? Kakav je to članak? Na čemu ste vi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare