To je to što me zanima!

Natjecatelji Tin i Gano briljirali su u nepredvidivom MasterChef izazovu, Sanja: 'Ne dam karticu'

Tin i Gano dobili su mogućnost Sanji preoteti imunitet u idućem izazovu! Tinovo jelo 'Rolling Stones' osvojilo je žiri svojom pričom i tehničkom izvedbom. Inspiraciju je pronašao u Malti
Vidi originalni članak

'MasterChef' je donio nepredvidiv izazov u kojem su kandidati bacanjem kocke nakon deset minuta kuhanja dobili broj namirnica koje ne smiju koristiti za pripremu jela. Broj koji je pokazala kocka nakon što ju je kandidat bacio označavao je broj namirnica bez kojih mora nastaviti kuhanje.

U NOVOJ EPIZODI Preokret koji nitko ne očekuje! Žiri će zapapriti natjecateljima 'MasterChefa': 'Neću namjerno'

Iako je natjecateljima ostavljena mogućnost odabira namirnica koje će ukloniti, situacija nije prošla bez komplikacija. Sergio je, primjerice, odabrao ružmarin koji je već imao u upotrebi, zbog čega je morao ukloniti i komponentu koja ga je sadržavala.

Sanja, odlučna zadržati svoju platinastu karticu, od početka je pokazala snažan natjecateljski duh.

- Ne dam platinastu karticu. Možda netko uzme, ali želim je zadržati - izjavila je.

Nakon što je pogledala konkurenciju, predvidjela je kako bi njezin izazivač mogao biti Tin – i bila je u pravu. Tinovo jelo 'Rolling Stones' osvojilo je žiri svojom pričom i tehničkom izvedbom. Inspiraciju je pronašao u Malti i jednom neuspjelom tanjuru iz prošlih izazova.

- Vizualno, to je prekrasan tanjur, minimalistički, kakav bih ja upotrijebio u svom restoranu u degustacijskom slijedu - pohvalio ga je chef Goran. Uz hvalospjeve za okus i kremoznost, Tin je zaslužio velike pohvale i od chefa Maria.

Među najboljim tanjurima našli su se i Ganov pileći medaljon te Sanjino jelo 'Hipnoza'. Chef Stjepan je Sanji dao jasnu poruku: 'Uvijek radiš dobre i ukusne tanjure. Imaš rast, ali nemoj početi stagnirati.'

Žiri je na kraju odlučio da neće kušati tanjure Anamarije, Ivane i Ive, dok su Tin, Gano i Sanja proglašeni najboljima. Tin, kao pobjednik, dobio je priliku birati namirnice za nadolazeći test kreativnosti.

- Osjećaj je izvanredan. Nikad nisam pobijedio u MasterChef izazovima - priznao je Tin.

Osim toga, on i Gano dobili su mogućnost izazvati Sanju i preoteti joj vrijednu karticu u narednom izazovu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • komentator/Luka 27.11.2024.

    to se i ja neka zapitam, tko to jede, ima takvih restorana sve više a takvi kerefeki sigurno dosta koštaju, skupe su tu komponente i ima ih dosta na tanjuru, pa nije to komercijalna kuhinja di jedeš, pizzu, ćevape sa lepinjom i lukom ili zagrebački sa pomfritom.............evo da sam ja takav profesionalac da se kužim u to i otvorim restoran sa takvim jelima u koprivnici tko bi meni punio stolove, to bi moralo biti u nekom jačem gradu npr, zagreb a sumnjam da je i tamo di toga ima stalno puno hm

  • vinja 26.11.2024.

    Cijenim trud i natjecateljski duh ovih mladih ljudi ali ne znam gdje će pronaći tolike goste koji će platiti njihove kulinarske izvedbe da bi im se isplatilo takvo kuhanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare