Današnji izazov stvorit će omanju paniku na setu kulinarskog TV showa. Kako bi im istrenirali maštu, u trgovini namjerno nema krumpira, jaja i luka. Čini se da je žiriju dosta jednih te istih priloga i pohanog mesa.
- Jaja, luk i krumpir su namirnice koje se koriste svakodnevno u kuhinji. No, treba ih potaknuti da razmišljaju u drugom smjeru. Na primjer, za domaću tjesteninu mogu koristiti prašak za pecivo umjesto jaja, a mogu pohati meso u tempuri umjesto klasičnog stila. Dakle, da se i od drugih namirnica napraviti prilog - kaže Tomislav Špiček. Dodaje kako ovim potezom želi doznati znaju li natjecatelji improvizirati i koliko su kreativni jer se slične situacije lako mogu dogoditi u profesionalnim kuhinjama.
- Nadali smo se da ćemo uz finu, sočnu teletinu pripremiti i malo krumpira na svinjskoj masti. Odjednom – bum! U dućanu nema većine namirnica koje nam trebaju. Što ćemo sad skuhati, kakav prilog napraviti? - pitali su se u šoku natjecatelji, koji su u dućanu ostali duže nego obično. Bili su primorani na licu mjesta promijeniti recept, pa čak i moliti druge kuhare amatere da im se smiluju i 'posude' koju namirnicu.
Kako izgleda borba za imunitet kada nemaš osnovnih sredstava za bitku? Hoće li dežurni kuhar Špiček uskočiti natjecateljima u pomoć? Smiješi li se još koja desetka na kuhači?
Previše pitanja, a do odgovora gledatelji trebaju pričekati 20 sati, kada na RTL-u počinje nova epizoda kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“.