To je to što me zanima!

Najvažnije pitanje: Zašto Josip Radeljak uopće ima Magnum?

PROBLEMATIČNI DIKAN Napadao je Vlatku Pokos, tukao se s Đelom Jusićem... Drugima bi oduzeli oružje, ali on i dalje ima dozvolu za pištolj, kaže sudski vještak
Vidi originalni članak

Policija preventivno privremeno oduzima oružje i zbog najbanalnijih razloga, čak i zbog prometnih prekršaja, posebice ako posumnja da je netko asocijalan, upozorava sudski vještak za vatreno i hladno oružje Dubravko Gvozdanović.

- Postavlja se pitanje čime je gospodin Josip Radeljak zaslužio da nakon niza ispada s Vlatkom Pokos, a bilo je i tučnjave te pljuskanja, i dalje ima legalno vatreno oružje. Čime je zaslužio da mu se vjeruje kako u napadu bijesa neće zlouporabiti povjerenje koje mu je dadeno pravom na legalno posjedovanje oružja. Nekome drugome oružje bi odavno oduzeli - rekao je Gvozdanović.

Radeljak se prošlo ljeto potukao i s dubrovačkim skladateljem Đelom Jusićem. Za Dikanov Magnum nije znala njegova bivša supruga Vlatka Pokos (41). Njegov sin Leo (29), djevojka Dolores Lambaša (30) i šogorica Mia Begović (48) nisu htjeli komentirati zašto ima pištolj. Prema zakonu, oružje se mora čuvati u metalnom sefu. Dikan je rekao da je njegovo bilo zatvoreno u posebnom pretincu i da se čuvalo prema propisu. Lopovi su mu ga ukrali iz podruma zgrade u kojoj živi u središtu Zagreba dok je s Lambašom bio u inozemstvu. Policija nije htjela reći otkad ima dozvolu za pištolj i kad ga je registrirao jer to smatraju osobnim podacima.

Pročešljat će podrum

Kad se Dikan Radeljak vrati s putovanja Europom, s policijom će pregledati šupu u koju mu je netko provalio kako bi vidio je li mu ukradeno još nešto osim Magnuma.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • rabbit 28.04.2011.

    Pitanje za sudskog vještaka. A zašto je imao pištolj psihički bolesnik koji je pobio obitelj u Borovju? Zašto pištolje i ostala sranja od naoružanja imaju registrirani branitelji s PTSP-om.? Zašto taksist može mahat pištoljem drugom taksistu iz konkurentske firme? Zašto 80% ljudi s krivičnim prijavama slobodno šeće gradom? Zato jer živimo u takvoj usranoj državi gdje je dovoljno da nemaš morala i imaš love i pune su te novine. Gdje je svaki drugi manager godine završi u Remetincu i da ne nabrajam dalje jer ne bi stalo na 4 portala a ne u jedan komentar. i iskreno pun mi je k...c više tih glupih naslova i kak ti senzacija.

  • pravda pravdić 28.04.2011.

    zato što nema ništa u glavetini

  • gazipas 28.04.2011.

    Pa svakom kriminalcu je osnovni alat - oružje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare