Nakon što su u 19 sati rekli “Da!” na Trgu Andrea Antica, mladenci Yasemin Denari i McLain Southworth uzvanike su odveli na Trg Jozefa Ressela na kojem je bila večera.
Tu su već bili postavljeni svečani stolovi za 170 gostiju, s veličanstvenim pogledom na dolinu rijeke Mirne. Gosti su birali između četri menija - vegetarijanskog, ribljeg, mesnog i dječjeg. Služio se rižoto s jagodama, carpaccio od bifteka s grana padanom te rezanci od ramsteka na posteljici od rukole, a sva jela bila su oplemenjena crnim tartufom.
Za gurmanske zalogaje pobrinuo se motovunski ugostitelj Klaudio Ivašić čiji je restoran Mondo s pet zvjezdica nagradio i svjetski poznati autor kulinarskih putopisa Anthony Bourdain. Mladencima ga je preporučio mladoženjin otac Roy, koji se u Motovun zaljubio prije desetak godina kad je posjetio ovaj istarski gradić i odmah odlučio u njemu kupiti kuću. Roy, bivši direktor Svjetske banke za jugoistočnu Europu, već godinama ljetuje u Hrvatskoj sa suprugom.
Zato je i predložio sinu i snahi da se ovdje i vjenčaju. Tata Roy je desetak dana dolazio u lokalni restoran na večeru i svaki dan su mu nudili druga jela, sve dok nije odlučio što će biti na svatovskim stolovima. Večera je počela u 20 sati, a nakon toga su svi uzvanici krenuli prema hotelu Kaštel u čijem vrtu je, iza zatvorenih vrata, organiziran party koji je potrajao do jutra.
U subotu, nakon što su se naspavali, mladenci, kumovi i obitelj krenuli su u okolne hrastove šume u potragu za tartufima, a zatim na degustaciju istarskih vina. Vjenčanje iz snova, prema procjenama, stajalo je oko 70.000 eura te je bilo mnogo jeftinije i ukusnije od svadbi domaćih zvijezda koje su potrošile milijune kuna.