Volim sudjelovati u pripremi ručka. Cijeli dan provodimo skupa i svi uživamo na tradicionalnom obiteljskom ručku, kaže Doris Pinčić (23).
Zvijezda 'Larina izbora' za Božić je uz obitelj u rodnom Zadru. Provest će ga u toplini doma. Pripremu bakalara glumica prepušta ocu, a ona mu pomaže kad zatreba. Na slatkom meniju uvijek ima tradicionalnih kolača, a odluka o izboru mijenja se iz godine u godinu.
- Omiljeni nemam, važno da je slatko i miriše na Božić - smije se Doris.
Mladenu Grdoviću (53) Božić je radni.
- Takve sam sreće. Netko mora zabavljati narod na taj dan - rekao je pjevač.
Za Badnjak je u Dubrovniku, a za Božić u Istri. Doma je 26. i 27. prosinca kad se kod njega okupi cijela obitelj. Mladenova supruga Brankica (43) skuha svega finog, jer on, šali se, nije za to. Zna ispeći samo jaje na oko i skuhati kavu. Najdraži im je bakalar, a ponekad znaju pripremiti i brancina na gradele.
- U mom frižideru uvijek mora biti kilogram sladoleda. Volim i stare tradicionalne slastice poput fritula, a neću odbiti ni kremšnitu - kaže Zadranin.
Doris: Tata radi najbolji bakalar
Prokuhati bakalar, očistiti i odvojiti veće komade ribe. Na maslinovo ulje složiti luk, krumpir i ribu. Posuti peršinom i češnjakom. Dodati žlicu koncentrata od rajčice i popapriti. Gotov krumpir podliti čašom vina.
Grdović: Obožavam miris fritula
Kvasac namrvite, dodajte brašno, šećer i mlako mlijeko. Brašno pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, soli, limunovom koricom i brusnicama. Dodajte kvasac, jogurt, mlijeko i rakiju. Fritule pržite dok ne pozlate.