To je to što me zanima!

Mirjanu je desert u 'Večeri za 5' koštao bodova: 'Previše šlaga!'

Radilo se o kolaču dojmljivog imena - 'Šeherezada', u kojem glavnu ulogu igra karamela
Vidi originalni članak

Konobarica Mirjana Vračar ugostila je protukandidate drugog dana ovotjedne 'Večere za 5'. Za svoju večeru dobila je 37 bodova pa je time Đurđica i dalje na prvom mjestu. Desetke su domaćici dali Đurđica i Josip, dok su Adrian i Ljubica bili nešto kritičniji. Oboje su kritizirali desert, a Adrian je, misleći da tijesto u predjelu nije bilo domaće, kritizirao i pitu.

DANAS KUHA Mirjana je spremna za večeru, a Josip je posebno kreativan: 'Ma puding može i u glavno jelo!'

Pripremu večere Mirjana je započela desertom naziva '1001 noć'.

- Možda ovo znači puno sastojaka - komentirao je Adrian.

- Sigurno su tu šlag i puno karamele - dodala je Đurđica. 

Radilo se o kolaču dojmljivog imena - 'Šeherezada', u kojem glavnu ulogu zaista igra karamela. Uslijedilo je predjelo naziva 'Umotano pod zvijezdama'.

- Što bi motala pod zvijezdama - zapitao se Adrian. Uskoro je Mirjana i odgovorila - radit će pitu od šampinjona i poriluka.

Razvukla je pitu, a onda se okrenula glavnom jelu - 'Bijelo u bijelome'.

- To bi moglo biti bijelo meso u bijelom umaku - komentirala je Ljubica.

Uskoro je domaćica otkrila da će za glavno jelo pripremiti paniranu piletinu sa sirom i vrhnjem. Uz glavno jelo, odlučila se Mirjana poslužiti i pire. Uskoro se okrenula pripremi za dolazak gostiju i posluživanje aperitiva. Mirjana je bez treme dočekala ekipu, a pohvale je dobila i od Đurđice i Adriana.

'VEČERA ZA 5' Ljubica dala manju ocjenu zbog octa, a gledatelji opleli po njoj: 'I u restoranu ga dodaš po želji'

Gostima je za aperitiv ponudila domaći višnjevac, rakiju staru 15 godina i orahovac.

- Popio sam rakiju staru 15 godina i mogu reći da je bila baš super - otkrio je Josip.

I Ljubica je bila zadovoljna svojim aperitivom, a onda je na stol stiglo predjelo. 'Umotano pod zvijezdama' prvo je stiglo pred kandidate.

- Predjelo je lijepo izgledalo, i onaj miris, divno - otkrila je Đurđica. Složio se i Adrian:

- Pita je bila jako fina, gljive, poriluk, sve.

- Predjelo mi je bilo super, nisam ljubitelj poriluka, ali u kombinaciji mi je bio sasvim super, zadovoljan sam - zaključio je Josip. 

Uslijedilo je glavno jelo - piletina i pire krumpir.

- Izgled glavnog jela mi se svidio, oblačići od pirea sa zelenim ukrasima - komentirala je Đurđica. Ljubici je, pak, bilo preobično.

- Okus je bio fin, piletina se topila, sir između, baš je bilo fino - dodala je Đurđica. Ekipi se glavno jelo svidjelo.

- Piletina je bila ukusna i sočna - zaključio je Adrian.

- Okus glavnog jela mi se svidio, kombinirala je puno stvari koje su se stopile, nisu bile slane, savršeno - zaključio je i Josip. 

Šeherezada je ekipi stigla za kraj.

- Izgledom baš i nije što sam htjela, ali što je tu je - rekla je Mirjana o desertu.

- Malo je bio premekan, trebao je biti kompaktan - komentirala je i Ljubica.

- Kreativan je bio - Đurđici je kolač izgledao dobro.

- Bio je jednostavan okus - zaključio je Adrian. 

Uslijedili su ekipi prigodni pokloni, a potom i iznenađenje - Nikola Karapandža zasvirao je harmoniku i zapjevao. Večera se u veselom tonu privela kraju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare