Konobarica Mirjana Vračar ugostila je protukandidate drugog dana ovotjedne 'Večere za 5'. Za svoju večeru dobila je 37 bodova pa je time Đurđica i dalje na prvom mjestu. Desetke su domaćici dali Đurđica i Josip, dok su Adrian i Ljubica bili nešto kritičniji. Oboje su kritizirali desert, a Adrian je, misleći da tijesto u predjelu nije bilo domaće, kritizirao i pitu.
Pripremu večere Mirjana je započela desertom naziva '1001 noć'.
- Možda ovo znači puno sastojaka - komentirao je Adrian.
- Sigurno su tu šlag i puno karamele - dodala je Đurđica.
Radilo se o kolaču dojmljivog imena - 'Šeherezada', u kojem glavnu ulogu zaista igra karamela. Uslijedilo je predjelo naziva 'Umotano pod zvijezdama'.
- Što bi motala pod zvijezdama - zapitao se Adrian. Uskoro je Mirjana i odgovorila - radit će pitu od šampinjona i poriluka.
Razvukla je pitu, a onda se okrenula glavnom jelu - 'Bijelo u bijelome'.
- To bi moglo biti bijelo meso u bijelom umaku - komentirala je Ljubica.
Uskoro je domaćica otkrila da će za glavno jelo pripremiti paniranu piletinu sa sirom i vrhnjem. Uz glavno jelo, odlučila se Mirjana poslužiti i pire. Uskoro se okrenula pripremi za dolazak gostiju i posluživanje aperitiva. Mirjana je bez treme dočekala ekipu, a pohvale je dobila i od Đurđice i Adriana.
Gostima je za aperitiv ponudila domaći višnjevac, rakiju staru 15 godina i orahovac.
- Popio sam rakiju staru 15 godina i mogu reći da je bila baš super - otkrio je Josip.
I Ljubica je bila zadovoljna svojim aperitivom, a onda je na stol stiglo predjelo. 'Umotano pod zvijezdama' prvo je stiglo pred kandidate.
- Predjelo je lijepo izgledalo, i onaj miris, divno - otkrila je Đurđica. Složio se i Adrian:
- Pita je bila jako fina, gljive, poriluk, sve.
- Predjelo mi je bilo super, nisam ljubitelj poriluka, ali u kombinaciji mi je bio sasvim super, zadovoljan sam - zaključio je Josip.
Uslijedilo je glavno jelo - piletina i pire krumpir.
- Izgled glavnog jela mi se svidio, oblačići od pirea sa zelenim ukrasima - komentirala je Đurđica. Ljubici je, pak, bilo preobično.
- Okus je bio fin, piletina se topila, sir između, baš je bilo fino - dodala je Đurđica. Ekipi se glavno jelo svidjelo.
- Piletina je bila ukusna i sočna - zaključio je Adrian.
- Okus glavnog jela mi se svidio, kombinirala je puno stvari koje su se stopile, nisu bile slane, savršeno - zaključio je i Josip.
Šeherezada je ekipi stigla za kraj.
- Izgledom baš i nije što sam htjela, ali što je tu je - rekla je Mirjana o desertu.
- Malo je bio premekan, trebao je biti kompaktan - komentirala je i Ljubica.
- Kreativan je bio - Đurđici je kolač izgledao dobro.
- Bio je jednostavan okus - zaključio je Adrian.
Uslijedili su ekipi prigodni pokloni, a potom i iznenađenje - Nikola Karapandža zasvirao je harmoniku i zapjevao. Večera se u veselom tonu privela kraju.