Otkrit ću vam tajnu kako u dva poteza oguliti češnjak, rezati luk, a da ne plačete ili kako sačuvati namirnice da nam duže traju, rekao nam je prošlogodišnji finalist Masterchefa.
Matija Nikolić (32) u vlastitoj kuhinji snimio je školu kuhanja koja će izaći na DVD-u.
- Škola osnova kuharstva još nema kod nas tako da ću biti prvi učitelj na DVD-u gdje ću pokazati od osnova kako se bruse noževi do kako napraviti tjesteninu. Također ću na jednostvan način, kao što smo mi učili u Masterchefu, pokazati kako se filetira riba ili pravilno trančira meso što mislim da mnoge zanima. Pokušao sam pojednostaviti sve u nekoliko koraka - istaknuo je ekonomist po struci.
U maloj školi kuhanja naći će se i tehnika kiseljenja povrća za zimnice, izrada kruha, peciva, slastica, raznih umaka i dressinga, juha te 15 Matijinih omiljenih recepata. Posebni značaj Matija je dao tehnici rezanja povrća i termičke obrade namirnica.
- Većina ljudi ne pazi dovoljno na koji način kuha ili peče. Nadam se da sam uspio objasniti kako pravilno obraditi na primjer povrće, a da nam se ne raskuha i ne izgubi svojstva. Svatko tko želi naučiti kvalitetno kuhati moći će s ovim DVD-om - dodao je.
Matiji je kuhanje bilo dugogodišnji hobi, a ozbiljno se kuhanjem počeo baviti kad je prije nekoliko godina otvorio restoran. Nakon sudjelovanja u Masterchefu dobio je brojne ponude, a prihvatio je onu vlasnika luksuznog hotela Boškinac na Pagu, gdje je kuhao i za DJ i producenta Fatboy Slima. Nakon toga radio je u renomiranim zagrebačkim restoranima.