To je to što me zanima!

Lukreciji je glazba pomogla da prebrodi poremećaj u prehrani: 'Mogu reći da me spasila...'

Osamnaestogodišnja Lukrecija glazbom se bavi od svoje šeste godine, kad je profesorica pjevanja primijetila njen glas i odlučila ju pripremiti za njen prvi solo nastup
Vidi originalni članak

U subotu od 20.15 kreće četvrta epizoda glazbenog spektakla ‘Superstar’. Pred žiri će stati novi mladi glazbenici i pokušati se izboriti za šansu za nastavak natjecanja, a među njima je i mlada Istrijanka Lukrecija Skolan.

ATMOSFERA IZ MALOG POGONA FOTO Bend Superstary rock 'n' rollom rasplesao Tvornicu

Osamnaestogodišnja Lukrecija glazbom se bavi od svoje šeste godine, kad je profesorica pjevanja primijetila njen glas i odlučila ju pripremiti za njen prvi solo nastup. Otad je nastupala na raznim dječjim festivalima, a autorske pjesme počela je pisati već s jedanaest godina.

- Oduvijek sam se htjela okušati u nekom glazbenom izazovu i pokazati sama sebi do kud zapravo mogu dogurati. Prijavila sam se s ciljem da probijem svoje granice i da napokon krenem putem kojim oduvijek želim ići - kaže o svojoj prijavi na show mlada gimnazijalka.

IZ VITEZA Multitalentirani Toni (18) stiže u 'Superstar': 'Vidio sam poziv za prijavu i rekao sebi - to je to!'

Ljubav prema glazbi pomogla je Lukreciji u mnogočemu, a igrala je veliku ulogu i u procesu njezinog ozdravljenja. Lukrecija je, naime, tijekom djetinjstva oboljela od poremećaja u prehrani.

- Moj problem s prehranom započeo je kada sam imala 12 godina, oduvijek sam težila savršenstvu i nisam mogla podnijeti neuspjeh, pa se to prebacilo na moj izgled. Iako sam oduvijek bila mršava, nikad sama sebi nisam bila dovoljno tanka i to me počelo uništavati - govori.

Lukrecija kaže kako joj je umjetnost uvelike pomogla u njenoj borbi s poremećajima u prehrani:

- S poremećajem prehrane borim se već dugi niz godina, a umjetnost, od glazbe do glume, spasila me. Kad zapjevam ili zaplešem sve u mojoj glavi samo se stiša, mogu reći da me umjetnost spasila - dodaje.

NATJECATELJICA 'SUPERSTARA' Lorenza oduševila pjesmom s kojom ima povijest: 'Profesori su me izazvali da izvedem Amy'

Lukrecija se danas uspješno oporavlja od anoreksije i bulimije, a o svom iskustvu čak je napisala i dramski komad 'Na rubu'. Za iskustvo izvođenja vlastitog teksta kaže:

- To je bio osjećaj uspjeha, osjećaj da me svijet napokon čuje. Osjećala sam kao da radim neku promjenu, kao da sam shvaćena.

Ističe kako joj je obitelj najveća podrška u svemu, kako oporavku, tako i daljnjim ambicijama:

- Moja najveća podrška na mom putu prema samopouzdanju su definitivno moja mama, tata i sestra. Oduvijek su stajali iza mene i pomogli bi mi kad je bilo loše.Mislim, bilo je tu puno ljudi koji su bili uz mene, a pogotovo bih istaknula svog profesora gitare koji mi je omogućio puno toga u glazbi.

PROŠAO JE DALJE Efraem oduševio u 'Superstaru': 'Roditelji se na Filipinima hvale'

U slobodno vrijeme sluša različite vrste glazbe, preferira R&B i jazz, a voli i stariju domaću glazbu. Kao glazbene uzore ističe Brenta Faiyaza i Franka Oceana, a od domaćih izvođača Vesnu Pisarović, Massima, Vannu i Josipu Lisac.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ucjena 18.10.2024.

    Dobro gudalo je odradilo svoje ne glazba

Komentiraj...
Vidi sve komentare