Već ovog četvrtka Luka Nižetić u novoj emisiji kulinarskog showa 'Pun p'jat' donosi nove recepte, a ovaj put u kuhinji ćemo vidjeti i njegovu mamu Tamaru. Riječima 'Nima Splita do Splita, ni spize do Tamarine spize' Luka nas uvodi u drugu emisiju pod imenom 'Na materinoj spizi'. Luka nikad ne zaboravlja istaknuti i naglasiti kako veliki utjecaj u njegovom kuhanju ima njegova majka Tamara. Ova emisija će imati i određenu dozu personalizacije, a kako je Tamara osoba vedrog duha, temperamentna s respektabilnim znanjem u kulinarstvu zanimljivih momenata neće nedostajati.
Na stolu Lukine mame često se nađu tradicionalna splitska jela gdje sama ističe da inspiraciju u pripravljanju pronalazi u kuharici legendarne Dike Marjanović Radice. U tom 'tonu' splitskog gastronomskog izričaja će biti i rubrika 'Prazan fridž' s panadom, jelom koje spada u tzv. kategoriju 'siromašnih' jela kojeg su nekad pripremali splitski težaci. U odabiru slatkoga Luka je iskoristio svoje bračke korijene te se bacio na pripremanje karameliziranog sira koji je bio glavni desert na pričestima i krštenjima stanovnika otoka Brača.
Kroz priloge pojavit će se neka prepoznatljiva lica splitske gastronomije i ugostiteljstva koja će ispričati par zanimljivosti o neizostavnim autohtonim jelima grada pod Marjanom, a obići će se i neke lokacije u koja je znao zalaziti i legendarni Miljenko Smoje.