To je to što me zanima!

Lovci su na jedan dan postali neandertalci! Knjaz za 24sata: 'Znali smo da su idealan izbor!'

U prigodnoj odjeći Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral i Mladen Vukorepa bili su u Knjazalištu...
Vidi originalni članak

Odjenuo ih je u krznene "kapute", na noge su obuli krznene šlape i pravac špilja. Robert Knjaz je lovce iz "Potjere" stavio u doba neandertalaca, kad su lovili obroke, a ne suparnike u kvizu.

Zanimljivo iskustvo za Moranu Zibar, Krešimira Sučevića Međerala i Mladena Vukorepu.

“U ovom činu Knjazališta putujemo kroz vrijeme. Lovci iz popularne 'Potjere' jedan su dan proveli kao krapinski pralovci odjeveni u zavodljive kostime od životinjske kože. Vidjet ćete kako se vrli homo sapiensi Morana, Krešimir i Mladen snalaze u neandertalskom glasanju, paljenju vatre i dizajnu špiljskog interijera. Otkrivajući štošta zanimljivoga o neandertalcima, otkrit ćete i iznenađujuće osobine naših kvizaških znalaca, nevidljive golim okom. Emisiju ulovite samo na HTV-u", najavili su s HRT-a, a emisija je bila emitirana jučer.

U NOVOJ EPIZODI 'KNJAZALIŠTA' Marko Grubnić skupljao boce pa otkrio: 'Moja cijena? Od 500 € do 500.000 €, nije to fiksno...'

'Neandretalci su zaslužili svoju emisiju'

Robert Knjaz objasnio je kako je došlo do ideje, a potom i do realizacije.

- Mi se Hrvati volimo hvaliti da smo u svemu prvi, a naše nalazište neandertalaca najveće je na svijetu pa je zaslužilo svoju emisiju. Moj suscenarist Marin Periš i ja odlučili smo kako su lovci iz 'Potjere' idealan izbor za emisiju - rekao nam je Knjaz.

Kako je rekao, to je povijesno-znanstvena emisija pa su morali angažirati i stručnjake.

'Bilo je jako zabavno'

- A nisu se ni s kim mogli mijenjati jer neandertalaca više nema. Odnosno, to mnogi misle, a neka pogledaju emisiju pa će sve saznati.

Knjaz kaže kako je bilo jako zabavno jer su lovci, osim što su inteligentni, dodaje, i jako zabavni. "Priuštio" im je jedan dan u životu neandertalaca.

- Bilo je jako zabavno na snimanju. Meni je baš bilo simpatično kod ljubavnih pisama, naravno, izmišljenima. Imali su još nekoliko situacija kao praljudi, palili su vatru, ali bez upaljača, naravno. Išli su i u lov, ne pravi, bez ubijanja, pa su onda radili oruđe... Bilo je baš zabavno - objasnio je Knjaz.

Prikazali su surovost tadašnjeg života, ali došao je autor i do nekih zaključaka.

- Imali su više vremena za sebe, nisu imali semafore, redove, godišnji su si mogli uzeti kad su htjeli. Živjeli su ležernije nego mi danas, tako da je pitanje tko je bolje prošao. Neki kažu kao nestali su pa smo mi bolje prošli, ali oni su i dalje živi. Samo to morate otkriti gledajući emisiju - rekao je Knjaz i nastavio:

- Osim na HRTi, gdje je u punoj minutaži od 52 minute, na YouTube kanalu HRT-a možete pogledati skraćenu verziju od 26 minuta.

Krešimir Sučević Međeral, Morana Zibar i Mladen Vukorepa rekli su kako vole ulogu studijskog lovca, ali da im je bila ‘velika čast i ostvarenje sna’ gostovati kod Knjaza.

Ranije su i lovci progovorili kako im je bilo na snimanju "Knjazališta".

- Knjaz i kolege su iskoristili moj trenutak slabosti i nagovorili me na ovo. Znao sam da će biti ‘uvrnuto’, ali i zanimljivo pa sam pristao iz znatiželje - izjavio je Vukorepa za Jutarnji. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Miške 15.01.2024.

    Morana je bila iskrena Neandertalka, rekla da bi dala za dobru kost..

  • Miške 15.11.2023.

    Kako je Morana ružna, valjak.

  • post it 14.11.2023.

    Meni je Vukorepa najbolji :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare