Pobjednici ovotjednog Testa kreativnosti su Lana i Hrvoje. Lanina 'Pačja prsa na pjeni od buče' i Hrvojev 'Slatko pikantni tikvikaš' oduševili su žiri. Lanina pačja prsa su proglašena najbolje pečenima, a Hrvoje je od strogog trojca dobio sve pohvale. Iako je već njezino jelo, kao i Hrvojevo odnijelo pobjede, Lani je uspjeh u ovotjednom Testu kreativnosti značio stvarno puno: 'Za mene to znači jako puno – ne bojim se toliko stres testa nego koliki je taj osjećaj pobjede i nagrade'.
Čini se kako je upravo buča bila pravi pogodak za sve kandidate.
- Leone, od sada ti biraš glavne namirnice. Cijeli izazov je bio jako uspješan. Sva jela su danas bila poprilično uspješna i jako ukusna! - pohvalila je kandidate Ana. Žiri se pak najviše iznenadio Andreinim rižotom. Unatoč predrasudama, komentari Andreinom 'Dobrizotom' su bili pozitivni:
- Što ti se desilo danas, jako je lijepo, malo na granici preslanog - komentirala je Ana Andreino jelo. Dovoljno je reći kako je u odabiru najboljih kuharskih ostvarenja s bučom Barbieri uz Hrvoja, Lanu, Ivanu prozvao i Andreu.
- Sam ne vjerujem da moram to reći! - osvrnuo se chef na prozivanje Andree, ne skrivajući iznenađenje njenim uspjehom. Ivanino jelo zanimljivog naziva 'KUM-KUR-KOR-GOR – BUČA' također je ušlo u finale Testa kreativnosti, a Radovan je zaključio kako je to: 'Apsolutno najbolja juha'.
Još je jedan rižoto bio na ocjenjivanju, a to je onaj Igorov naziva 'Rižoto s pečenom bundevom', koji je također dobio solidne komentare. Uspjehu s bučom sigurno je pridonio i glazbeni trenutak u kojem su Hrvoje i Ricardo na loncu i tikvi odbubnjali zarazne ritmove. 'Show must go on'.
- Mi se tako dobro znamo da možemo tri sata u komadu! - komentirali su poznati glazbenici.
Dodatni zadatak bio je i dijeljenje pribora s ostalim kandidatima, što je inače praksa u svim profesionalnim kuhinjama. Znači sav pribor se morao iskoristiti, oprati i vratiti na mjesto. Dok su se ostali kandidati pograbili za kuhače, žlice, vilice i noževe,
Ksenija Erker je došla posljednja i ostala bez njega. Njeno jelo imena 'Fahita s kremom od buće' dobilo je pozitivne komentare, ali za vrijeme same priprave ksenija je od Andreja dobila poprilično grub savjet:
- To što ste buču skuhali u vodi, tu vam više ne može pomoći nitko! - Ksenija se kasnije osvrnula na njegov savjet i zaključila kako joj je mišljenje žirija ipak manje važno, od okusa njenog jela. Davidov tanjur s 'Pestom od paprike i pokondirane tikvice' uspio je zahvaljujući savjetu Ane, a to je da se gljive ne miješaju, jer onda puštaju vodu.
Leon Lučev se odlučio na slatku verziju buče, a s obzirom da je zabunom umjesto pudinga od vanilije iz dućana uzeo onaj čokoladni, njegovo je jelo dobilo ime 'Čokoljubac'. Slatku verziju tikve radio je i Ricardo. 'Tačkrle od buče s pekmezom od šljive' bile su ukusne, no ipak su Ricardove glazbene majstorije na tikvi više razveselile žiri.