To je to što me zanima!

Krunu su pričvrstili da bi izbjegli 'prokletstvo' iz 1936.: 'Pala je u kanalizaciju, stigla je nesreća'

Za vrijeme sprovoda kralja Georgea V., Elizabetina djeda, u jednom trenutku su komad krune i kraljevske kugle 'skliznuli' s lijesa te su završili u kanalizacijskom otvoru. Na to se gledalo kao na znak nesreće...
Vidi originalni članak

Kruna kraljice Elizabete II. morala je biti pričvršćena na lijes kako bi se izbjegla loša sreća i prokletstvo u koje neki ljudi vjeruju, piše magazin People.

Ali nije to nije oduvijek bio slučaj. Prije su se kruna, žezlo i 'kraljevska kugla' samo polagali na lijes..

HRABAR POTEZ IZNENADIO BRITANCE Meghan Markle poslala pismo na dvor: 'Želi privatan razgovor, traži 1 na 1 s kraljem Charlesom'

- Za vrijeme sprovoda kralja Georgea V. 1936. godine, Elizabetina djeda, u jednom trenutku su komad krune i kraljevske kugle 'skliznuli' s lijesa te su završili u kanalizacijskom otvoru. Mnogi su na to gledali kao na nekakav znak nesreće. Njihov kralj ležao je pod slomljenom krunom - piše People i dodaje kako je Edvard III., koji je naslijedio krunu od oca, vladao tek 11 mjeseci prije nego što je odstupio.

Za neke, nastavak 'prokletstva'.

SIMBOLIČNO ILI SEBIČNO? Charles je na majčinu sprovodu ostavio jedno prazno mjesto, evo zašto je kralj to napravio

No to nije prvi incident koji se veže uz ovu kraljevsku krunu. Neke od njezinih ranijih inačica potpuno su uništene...

POGLEDAJTE VIDEO: 'MOJA MAJKA JE NJEGOVALA KRALJA'

Prije gotovo 180 godina, tamo 1845. godine, kruna je ispala vojvodi Johnu Campbellu dok ju je nosio kraljici Viktoriji prilikom sjednice parlamenta. 

SUZA ZA SUZOM Meghan Markle rasplakala se na sprovodu kraljice: 'Imajte na umu da je po struci glumica'

- Bila je cijela uništena, poput pudinga koji je sjeo - zapisala je u svojim memoarima Viktorija i dodala kako je kruna Campbellu jednostavno bila preteška. 

A kruna može biti i pogubna. Upozorila je na to kraljica Elizabeta u intervjuu 2018. godine sve one koji bi je mogli 'nositi'.

MISTERIOZNI DIV Svi su se pitali tko je divovski tip na Kraljičinu sprovodu: 'Je li to kraljevski mjenjač žarulja?'

- Kad ju jednom namjestite, ona stoji. Samo ne možete gledati dolje da pročitate govor, nego papir morate podignuti u visinu očiju. Jer kad biste pogledali dolje, slomili biste vrat i kruna bi ispala", ispričala je Elizabeta smiješeći se. "Dakle, krune imaju nekih nedostataka, ali su inače vrlo važne"...

POGLEDAJTE VIDEO: SPROVOD UŽIVO

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Nodi4444 20.09.2022.

    Ovoliko clanaka na istu temu nisam nikad vidio...el ste dobili naredenje od nekog pa morate ili samo ste namjerno dosadni?

  • 20.09.2022.

    Pa kako nebi bila teska kad je kašika prvo slijedece po tezini što su dizali (vis da ovaj sirotan nemoze dici ono cudo od naliv pera )

  • 20.09.2022.

    pričvrstili je da je sigurno ne bi "vratili" kamo dragulji pripadaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare