Hotelijersko-turistička tehničarka Kristijana Radan ugostila je ekipu prvog dana ovotjedne 'Večere za 5'. Za svoju večeru dobila je 36 bodova. Desetke su domaćici dali Mira i Martin, koji su bili oduševljeni jelima i atmosferom. Nešto stroži bili su Željana i Ante. Dok je Željana dala devet bodova - i to zbog malina, Ante je dao svega sedam bodova Kristijani. Razlog je bilo žilavo meso.
Pripravu večere započela je Kristijana desertom 'Mix okusa'.
- To je po meni neki klasični mix, ali dobar miks, bijela čokolada i malina - ukusno - komentirala je Mira.
- S ovim nema greške, kad se sjetim maline i čokolada, to je dobar miks, mislim da će to biti skroz dobro - dodao je Ante.
Nakon deserta, Kristijana se okrenula glavnom jelu nazvanom 'Pronađi praščića'.
- Netko je ovo dobro kamuflirao - komentirala je Željana. Praščić je, otkrila je domaćica, kamufliran u teletini.
- Možda je teletina navlakuša, a moglo bi biti svinjetine. Ime je kreativno, postoji šansa da više mesnih elemenata bude - naslutio je Martin i bio u pravu, domaćica je teletinu punila s pršutom i pancetom.
Za kraj, spravila je domaćica '(Pa)štetu na kvadrat'.
- To će vjerojatno biti inćuni i slanutak - ocijenila je Željana.
- Možda bude i šteta na kvadrat - bez 'pa' - dodao je Ante.
Nakon što je spravila predjelo, Kristijana se okrenula pripremi za dolazak gostiju .Ekipu je dočekala u dvorištu sestrine obiteljske kuće, a nakon upoznavanja, gostima je Kristijana ponudila travaricu, rogačušu, teranino i orahovicu.
- Domaćica je bila super, opuštena - kakva treba biti - pohvalio je Kristijanu Ante.
- Prvi dojam više nego dobar, vidi se da je dobroćudna i dobronamjerna - dodao je Martin.
- Rogačuša se stvarno prekrasna - zaključila je Mira.
Uslijedilo je predjelo - '(Pa)šteta na kvadrat'.
- Odmah je iz tanjura bilo jasno da se potrudila, da se potrudila nešto kreativno iznijeti na stol - komentirao je Martin izgled predjela.
- Taman porcija da se ne prejedeš, ali da utažiš glad - dodala je Željana.
Nakon predjela, domaćica je servirala glavno jelo.
- Pašteta od slanutka je nešto novo, a pašteta od inćuna mi je bila bolja za razliku od ove. U kombinaciji s brusketima - divota - pohvalila je Mira predjelo.
'Pronađi praščića' iduće je jelo koje je domaćica poslužila.
- Glavno jelo je izgledalo zanimljivo, posebno riža - komentirao je Ante.
- Boje su se miješale, riža s kurkumom, vidi se da se Kike potrudila i dala sve od sebe - dodao je Martin.
Tijekom večere je na temu došlo i Martinovo zanimanje pa je otkrio domaćici da je geodet te zaposlen u županiji. Blagovanje glavnog jela je uskoro došlo kraju, a pohvale pred desert su pljuštale.
- Poseban začin i kvalitetu je dao domaći pršut kojeg radi njezin tata. Vidi se kvaliteta, vidi se da je rukom rezan - komentirao je Martin domaćicu.
- Fenomenalan okus glavnog jela - dodala je i Željana.
Stigao je za kraj desert s malinama i bijelom čokoladom.
- Očekivala sam u čaši, bez keksa, ali sve u svemu odlično, preljev je upotpunio desert. Vrsta cheesecakea s malinom - komentirala je Mira.
- Izgledao je jako lijepo, krasan preljev, bio je ukusan, lijepo posluženo, sve tip top - dodao je Martin.
- Nisam ljubiteljica malina, ali bilo je ukusan - zaključila je Željana
Kraj večere je stigao, a Željana je ekipi udijelila poklone domaće proizvodnje. Nakon pohvala za poklone, glazbeno iznenađenje sve je do kraja začinilo. Zasvirao je ekipi harmonikaš Ante Barać iz Solina.