To je to što me zanima!

Kristijana oduševila kandidate, ali nisu svi bili široke ruke! Ante joj dao nisku ocjenu: 'Žilavo je!'

Željana je ekipi u showu 'Večera za 5' na kraju dala poklone domaće proizvodnje. Nakon pohvala za poklone, glazbeno iznenađenje je dodatno začinilo večeru
Vidi originalni članak

Hotelijersko-turistička tehničarka Kristijana Radan ugostila je ekipu prvog dana ovotjedne 'Večere za 5'. Za svoju večeru dobila je 36 bodova. Desetke su domaćici dali Mira i Martin, koji su bili oduševljeni jelima i atmosferom. Nešto stroži bili su Željana i Ante. Dok je Željana dala devet bodova - i to zbog malina, Ante je dao svega sedam bodova Kristijani. Razlog je bilo žilavo meso.
Pripravu večere započela je Kristijana desertom 'Mix okusa'.

NOVE NAPETOSTI Renati u 'Braku' nejasna drama oko Alana i celulita: 'Ne znam od čega točno brani Danijelu'

- To je po meni neki klasični mix, ali dobar miks, bijela čokolada i malina - ukusno - komentirala je Mira.

- S ovim nema greške, kad se sjetim maline i čokolada, to je dobar miks, mislim da će to biti skroz dobro - dodao je Ante.

Nakon deserta, Kristijana se okrenula glavnom jelu nazvanom 'Pronađi praščića'.

- Netko je ovo dobro kamuflirao - komentirala je Željana. Praščić je, otkrila je domaćica, kamufliran u teletini.

- Možda je teletina navlakuša, a moglo bi biti svinjetine. Ime je kreativno, postoji šansa da više mesnih elemenata bude - naslutio je Martin i bio u pravu, domaćica je teletinu punila s pršutom i pancetom.

Za kraj, spravila je domaćica '(Pa)štetu na kvadrat'.

- To će vjerojatno biti inćuni i slanutak - ocijenila je Željana.

- Možda bude i šteta na kvadrat - bez 'pa' - dodao je Ante.

Nakon što je spravila predjelo, Kristijana se okrenula pripremi za dolazak gostiju .Ekipu je dočekala u dvorištu sestrine obiteljske kuće, a nakon upoznavanja, gostima je Kristijana ponudila travaricu, rogačušu, teranino i orahovicu.

- Domaćica je bila super, opuštena - kakva treba biti - pohvalio je Kristijanu Ante.

- Prvi dojam više nego dobar, vidi se da je dobroćudna i dobronamjerna - dodao je Martin.

- Rogačuša se stvarno prekrasna - zaključila je Mira. 

Uslijedilo je predjelo - '(Pa)šteta na kvadrat'.

- Odmah je iz tanjura bilo jasno da se potrudila, da se potrudila nešto kreativno iznijeti na stol - komentirao je Martin izgled predjela.

- Taman porcija da se ne prejedeš, ali da utažiš glad - dodala je Željana.

Nakon predjela, domaćica je servirala glavno jelo.

- Pašteta od slanutka je nešto novo, a pašteta od inćuna mi je bila bolja za razliku od ove. U kombinaciji s brusketima - divota - pohvalila je Mira predjelo.

'Pronađi praščića' iduće je jelo koje je domaćica poslužila.

- Glavno jelo je izgledalo zanimljivo, posebno riža - komentirao je Ante.

- Boje su se miješale, riža s kurkumom, vidi se da se Kike potrudila i dala sve od sebe - dodao je Martin.

Tijekom večere je na temu došlo i Martinovo zanimanje pa je otkrio domaćici da je geodet te zaposlen u županiji. Blagovanje glavnog jela je uskoro došlo kraju, a pohvale pred desert su pljuštale.

- Poseban začin i kvalitetu je dao domaći pršut kojeg radi njezin tata. Vidi se kvaliteta, vidi se da je rukom rezan - komentirao je Martin domaćicu.

- Fenomenalan okus glavnog jela - dodala je i Željana.

Stigao je za kraj desert s malinama i bijelom čokoladom.

- Očekivala sam u čaši, bez keksa, ali sve u svemu odlično, preljev je upotpunio desert. Vrsta cheesecakea s malinom - komentirala je Mira.

- Izgledao je jako lijepo, krasan preljev, bio je ukusan, lijepo posluženo, sve tip top - dodao je Martin.

- Nisam ljubiteljica malina, ali bilo je ukusan - zaključila je Željana

Kraj večere je stigao, a Željana je ekipi udijelila poklone domaće proizvodnje. Nakon pohvala za poklone, glazbeno iznenađenje sve je do kraja začinilo. Zasvirao je ekipi harmonikaš Ante Barać iz Solina. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare