To je to što me zanima!

Kralj Charles i Camilla obilježili drugu godišnjicu smrti kraljice Elizabete: 'Bila je predana...'

Gostujući propovjednik, velečasni Shaw Paterson, opisao je godišnjicu kao 'posebno značajnu i dirljivu za kraljevsku obitelj'
Vidi originalni članak

Britanski kralj Charles i kraljica Camilla u nedjelju su prisustvovali molitvenoj misi blizu svoga dvorca Balmoral u Škotskoj u sjećanje na kraljicu Elizabetu II., na drugu godišnjicu njezine smrti.

ŠOKIRAO MNOGE Gandalf o kraljici Elizabeti: 'Ona je bila bezobrazna, a s njom su bila samo neugodna iskustva...'

Gostujući propovjednik, velečasni Shaw Paterson, opisao je godišnjicu kao 'posebno značajnu i dirljivu za kraljevsku obitelj'.

Charles je imao vrlo izazovnu godinu zbog vlastitog zdravlja i zdravlja princeze od Walesa kada im je oboma dijagnosticiran karcinom.

ROBERT SMITH Da se naježiš! Pjevač grupe The Cure predvidio je smrt kraljice Elizabete i to 10 godina ranije...

Prisutni su rekli da je kralj mahao te se ljubazno obratio maloj skupini obožavatelja koji su čekali da ga vide kako ulazi u crkvu, na drugu godišnjicu njegova povijesnog nasljeđivanja prijestolja.

Paterson je rekao nakon jednosatnog bogoslužja da mu je bila čast propovijedati kralju, kraljici i ostatku kongregacije, u kojoj je bio i škotski premijer John Swinney.

ISPROBAJTE NJEZIN RECEPT Kraljica Elizabeta II. obožavala je kajganu s dva tajna sastojka

Opisao je da je kralj 'poznat i voljen' u lokalnoj zajednici Balomorala i da je 'dio nje', baš poput pokojne kraljice. Poznato je da kraljica Elizabeta II. nikad nije bila sretnija nego kad se nalazila u svome dvorcu Balmoralu.

Kraljica Elizabeta umrla je spokojno u dobi od 96 godina 8. rujna 2022. godine. Povodom obljetnice premijer Keir Starmer odao je počast pokojnoj kraljici i '70 veličanstvenih godina njezine vladavine.'

- Danas su dvije godine od smrti kraljice Elizabete II. - rekao je Starmer u poruci na društvenim mrežama.

MILIJUNI SU PRATILI Krunidba kraljice Elizabete II. ušla je u povijest, evo i zašto

- Predanost pokojne kraljice Ujedinjenom Kraljevstvu i Commonwealthu naučila nas je da bez obzira s kakvim se izazovima zemlja suočava, vrijednost služenja je ta koja ostaje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare