To je to što me zanima!

Kraj za Ultru? Grad je ukinuo financiranje, mještani poručili: 'Bude bubanja, ali se izdrži!'

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević objavio je kako je Split ukinuo financiranje festivala, što je bila stavka od dva milijuna kuna
Vidi originalni članak

"Najbolju party destinaciju" u Hrvatskoj idući tjedan očekuje novo ludilo u centru grada. Ultra je od Splita napravila globalno poznatu party destinaciju, a upravo to očekuje Splićane idući vikend. Na tisuće i tisuće mladih željnih zabave i opuštanja pristižu u Split na Park mladeži.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Festival Ultra Europe s gotovo 160.000 posjetitelja, nakon samo osam godina postojanja, opasno prijeti preuzeti tron koji drži američko izdanje u Miamiju. No Grad Split ove je godine prvi put ukinuo financiranje festivala Ultra u iznosu od 2,000.000 kuna.

- Mladi ljudi koji dolaze na Ultru sigurno će i za 30 ili 40 godina posjećivati Split. Benefiti koje Split ima zbog Ultre su nemjerljivi - rekao je Goran Kovačević 2016. godine kad je obnašao ulogu dogradonačelnika Splita.

NAJVEĆI VODIČ KROZ HR GLAZBENE FESTIVALE Psihodelija, elektronika, punk i jazz: Stiže ljeto najluđih tuluma, a Hrvatska ima nešto za svakog

Nova vlast u gradu te iste benefite nije prepoznala te se bori protiv razuzdanih, mahom mladih, turista koji stanarima užeg centra grada remete mir. Postavlja se i pitanje kako je stanarima u blizini Parka mladeži te čega se sve nagledaju ispod svojih prozora.

- Bude malo bubanja, ali OK, izdrži se! Ko ima di, taj biži, mi, evo, odemo u selo. Jednu večer, ćerce, nisan oka sklopija kad san osta - kaže nam Jozo, koji živi odmah kraj Parka mladeži.

ŠESTO IZDANJE Zagreb Classic počeo je uz 'San ljetne noći': Posjetitelji uživali u klasičnim notama na Tomislavcu

'Postalo bi neizdrživo'

Ističu kako su se naviknuli na suživot s Ultrom, ali da je češće, "postalo bi neizdrživo".

- Dobijemo karte od organizatora, to prodamo i tu nekako dušu umirimo. Počastimo se, neko zakrpi neki račun. S obzirom na to kakvi su nam gosti, ovo više nije poanta, sve nam ludo i nadrogirano dolazi, pijano, goli odaju... Financijski su slabi, zahtijevaju puno, a traže dlaku u jajetu - priča nam Zoran, koji se inače bavi turizmom.

Brojke koje su službeno objavljene ipak idu u korist Ultri. Tako je prošle godine, a podaci su to Porezne uprave, fiskaliziranje računa u vrijeme Ultre bilo ozbiljno povećano, a promet je u tom tjednu bio, barem onaj prijavljeni, 170 milijuna kuna, odnosno deset posto više nego tjedan prije, uoči Ultre. Što znači da je sama Ultra u gradsku blagajnu utočila 17 milijuna kuna. Kako se sad čini, sljedeće sezone neće Splićani imati problema s bukom i razuzdanim posjetiteljima Ultre, ali ni s povećanom fiskalizacijom... 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Hrvat za Hrvate 03.07.2023.

    Vi bi i mamu prodali za pare

  • #nemrem 03.07.2023.

    Ne znam, meni 10% veći profit u tjednu kada je ultra mi ne izgleda isplativo u odnosu na sranja i štetu koju ovi naprave...

  • fabercastell 03.07.2023.

    Na zadnjoj sam 4 po hebao sa nestrpljenjem cekam festu od prve do zadnje minute

Komentiraj...
Vidi sve komentare