Žiri showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' u potrazi je za kandidatima koji će upotpuniti tri prazna mjesta u drugom krugu natjecanja. Među deset najboljih kuhara-amatera želi ući i novih pet natjecateljskih parova koji se dosad nisu upoznali s 321-trgom, aparatima na radnim jedinicama i pravilima showa.
Matej (19) Jakovlje u blizini Zagreba, student ekonomije i Krešimir Adamić-Cunjak (35), Jakovlje u blizini Zagreba, prodajni predstavnik– braća
Braća Matej i Krešimir vrlo su povezani, unatoč velikoj razlici u godinama. Stariji brat Krešimir ima velikog iskustva u kuhanju i jedva čeka skuhati nešto ukusno za žiri showa, dok mlađi Matej u svojem bratu vidi kulinarski uzor. Obojica smatraju da će u showu puno toga naučiti od profesionalnih kuhara, ali i da će se zabaviti.
Andrea Pavlović (29) Split, arhitektica i Barbara Kulišić (28) Split, arhitektica – prijateljice
Andrea i Barbara dugogodišnje su prijateljice. Poznaju se još iz studentskih dana, no još su se više zbližile kada su postale poslovne kolegice. Andrea voli putovati i neko je vrijeme boravila u Indiji, gdje je toliko zavoljela indijsku uličnu hranu bogatu curryjem i drugim jakim začinima, da sada često s oduševljenjem organizira indijske večere za prijatelje u Hrvatskoj. Barbara obožava tradicionalnu mediteransku hranu koju priprema od namirnica iz vlastitog vrta. Želja im je objaviti kuharicu u kojoj bi svoja jela spojile s – arhitekturom.
Ivan Mateuš (24), Majerje, u blizini Varaždina, IT tehničar i Goran Pongračić (23), Majerje, u blizini Varaždina, tehničar cestovnog vozila – prijatelji
Ivan je temperamentan i ambiciozan obiteljski momak koji slobodno vrijeme rado provodi s obitelji i prijateljima uz gitaru. Nekada se bavio modelingom, ima nekoliko tetovaža, a velika mu je želja otvoriti vlastiti restoran. Prijatelj Goran njegova je čista suprotnost – miran i povučen mladić koji Ivanu rado prepusti kontrolu, no ne i kad je kuhanje u pitanju. Ivan i Goran tvrde da su eksperti u pripremi sushija.
Anamarija Pahert (28) Duboševica i Jolanka Grgić (52) Duboševica, umirovljenica – nećakinja i teta
Anamarija i Jolanka vrlo su bliske. S obzirom da je zna od rođenja, Anamarija za Jolanku kaže da joj je „druga mama“. Obje su vrlo vješte u kuhinji: dok Jolanku krasi iskustvo i poznavanje tradicionalne kuhinje, Anamarija će se bez ustručavanja upustiti u modernije verzije poznatih jela. Ovaj dinamični duo dat će sve kako bi u samo jednoj epizodi showa osvojio iskusna nepca članova žirija i tako ušao u drugi krug natjecanja.
Branko Galenić (48), Rugvica, u blizini Zagreba, poljoprivredni tehničar) i Andrija Košir Markvart (53), Zagreb, umirovljenik - prijatelji
Branko i Andrija upoznali su se prije deset godina na pecanju kao članovi sportsko-ribolovnog kluba „Savski lađari“. Upravo su njih dvojica zaduženi za pripremu najfinijih ribljih specijaliteta na žlicu, a koji su sastavni dio brojnih druženja ribolovaca. Hoće li dobiti priliku i ući u top 10 kuhara-amatera kako bi žiriju mogli skuhati svoj riblji specijalitet?