To je to što me zanima!

'Kavana na Opatovini' i dalje dobro posluje: 'Goldonijeva kavana savršeno se uklapa'

Prve kavane bile su okupljalište mondenog svijeta. Tako je i na zagrebačkoj Opatovini, ali uz kladionicu
Vidi originalni članak

Carlo Goldoni napisao je komediju "La bottega del caffé" u Mlecima sredinom 18. stoljeća i od tada se vrlo često izvodi na svjetskim i hrvatskim pozornicama, a u živopisnim Goldonijevim likovima i danas možemo prepoznati svoje sugrađane.

PROGRAM TRAJE DO 1. RUJNA U petak počinju 10. Varaždinske kazališne večeri: Evo koje ćete predstave moći pogledati...

Tim riječima Histrioni su najavili uspješnicu koju izvode ovoga ljeta, "Kavana na Opatovini". Kava je nekad bila jako skupi napitak, iako ponegdje ni danas nije daleko od toga.

- Prve kavane bile su okupljališta mondenoga svijeta i onih koji bi mu željeli pripadati. Budući da Zagreb ima dugu tradiciju ispijanja 'kavice' uz koju se dugo sjedi, druži, ali i sklapa poslove, Goldonijeva kavana savršeno se uklapa u zagrebački milje - poručili su iz Histriona.

RASKOL I KOD LIBERALA Zurovec odlazi, Fokus ostaje bez zastupnika u Saboru: Ja ne želim biti dio loših predstava!

U ovoj predstavi kavanu vodi gospon Rudi, a kladionicu šjor Bepa. Rudi je entuzijast, Purger koji vjeruje kako fina kavica rješava sve probleme. U kladionici je "klasična" priča, tu se dobiva, ali ipak uglavnom gubi. Jedan od likova je i mladi nogometaš Marko Angelek, koji se našao između kavane i kladionice.

Ne zna se što je bolje za nogometaše. Zamršena je to priča u režiji Ivana Gorana Viteza, u kojoj glume Zlatko Ožbolt, Marko Hergešić, Matej Đurđević, Denis Bosak, Jakov Zovko, Marija Kolb, Tomislav Dunđer, Nancy Abdel Sakhi i Klara Fiolić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare