Petero kandidata iz Splita i okolice jedva je čekalo pokazati što znaju u kuhinji i kakvi su domaćini u društvu potpunih stranaca, u novoj epizodi Večere za 5 na selu.
POGLEDAJTE VIDEO:
Ovotjedno kuhanje započelo je u Kaštel Lukšiću, a domaćica je bila Marina, kojoj su u goste stigli umirovljenik Luka, poduzetnica Ivana Kurtović, magistra forenzike Ivana Ćulum i dočasnik u mirovini Jerko. Marina im je pripremila predjelo naziva Osunčana družina, glavno jelo Slatko-kisela Dalmacija te desert Ples Miljenka i Dobrile.
Domaćica je imala veliku tremu, ali gosti joj to nisu zamjerili zato što je prva kuhala i još se ne poznaju. Marina ih je ponudila aperitivom, a Ivana Ćulum je rekla da je bio fenomenalan. „Nisam nikad probala aperitiv od ruže“, dodala je i komentirala kako su i drugi bili zadovoljni svojim pićem.
Za predjelo je domaćica poslužila lignje, kozice, inćune i kapare uz maslinovo ulje i domaći kruh. „Bila je ovo kvalitetna mješavina koja je davala jednu dozu svježine i bilo je super“, rekao je Jerko. Domaćica je i dalje bila jako nervozna, ali gostima to nije smetalo i svi su pohvalili predjelo.
Nakon uspješnog predjela domaćica je poslužila pašticadu s domaćim njokima. „Obožavam pašticadu“, rekla je Ivana K., a kad je kušala, sve joj je bilo u redu osim njoka koji su joj bili previše mekani dok je Ivana Ć. rekla: „Pašticada je stvarno bila super, taman su se spajali okusi slatko i kiselo, povrće je bilo lijepo smiksano, nije bilo tragova voća.“ Luki je glavno jelo bilo prva liga pa je komentirao: „Meko, sočno, stvarno super!“
Kaštelansku tortu Marina je poslužila za kraj večeri, a svi gosti su komentirali kako se previše potrudila za svoju večeru. „Torta je bila ekstra“, rekla je Ivana Ć., a Ivana K. je komentirala kako je bila slatka, odlična te u šali dodala da ima sigurno 1000 kalorija u jednoj kriški. Luki je torta također bila izvrsna.
Za iznenađenje su igrali Kaladont, a pobjednica Ivana K. dobila je bocu vina. Nakon darova za sve goste uslijedilo je ocjenjivanje. Obje Ivane i Luka dali su po desetku zato što im je sve bilo izvrsno, i hrana i vino, a Jerko je dao ocjenu devet uz objašnjenje: „Jedina je zamjerka bila što su njoki bili dosta mekani.“