To je to što me zanima!

Kandidati 'MasterChefa' morat će pripremiti jelo koje je papa Benedikt XVI. jeo u Zagrebu

Kandidati će se suočiti s izazovom kuhanja jela iz 1813. godine, koje će im zadati gostujući chef Zlatko Puntijar, stručnjak za starozagrebačku kuhinju i vlasnik najveće zbirke kuharica u Europi
Vidi originalni članak

Novi stres test u MasterChefu chef Goran prozvat će testom 'na steroidima'. Budući da kandidati kuhaju u parovima i to prema receptu iz 1813. godine, napisanom na starohrvatskom, ovaj put pritisak je još veći jer ispadanje jednog člana znači i kraj natjecanja za njegovog partnera. Zadatak će dodatno otežati činjenica da će samo jedan član para kušati jelo i to s povezom na očima! Dok tri para u stres testu budu pripremali jela, kraj kuhanja obilježit će i žustra svađa između Ljiljane i Morisa u kojoj ni jedno neće birati ni riječi ni geste.

'MASTERCHEF' Slatka pobjeda! Bonaventura i Gano briljirali, a žiri nije mogao prestati kušati njihov desert

Ljiljana, koja će kuhati u paru s Ivom, suočit će se s pritiskom stres testa, ali i dobacivanjima Morisa i Ivane s galerije. Naime, njih dvoje dobri su prijatelji s Ivom, pa će svaku pogrešku u kuhanju prebaciti na Ljiljanu, a Morisovi komentari s galerije uzburkat će atmosferu.

Dok će Ljiljana pokušati zadržati fokus na stres testu, Morisovi komentari poljuljat će njezino samopouzdanje. U jednom trenutku, Moris će joj poručiti: „Moli se da ti ideš van!“, a napetost među njima moći će se rezati nožem.

Osim osobnih sukoba, kandidati će se suočiti s izazovom kuhanja jela iz 1813. godine, koje će im zadati gostujući chef Zlatko Puntijar, stručnjak za starozagrebačku kuhinju i vlasnik najveće zbirke kuharica u Europi. Njegovo znanje o povijesnim jelima i tehnikama donosi poseban izazov kandidatima jer će recept biti napisan na starohrvatskom, a kandidati jelo neće moći vidjeti.

„Svi znaju za to jelo“, najavit će chef Zlatko te dodati da se radi o jelu koje su pripremali za Papu Benedikta XVI. kada je posjetio Zagreb. Nakon što će čuti detalje izazova koji je pred njima, Irma će zabrinuto zaključiti: „Ne znam ništa o starozagrebačkoj kuhinji“.

TJEDAN PAROVA Zlatne i drvene žlice podijelile su kandidate u 'MasterChefu'

U stres testu će osim Ive i Ljiljane sudjelovati još i druga dva para čije je jelo bilo ocijenjeno kao najlošije u prošlom izazovu, a to su Elva i Irina te Irma i Sead.

Svađa između Ljiljane i Morisa samo će dodatno podgrijati atmosferu, dok se parovi budu borili s povijesnim receptom. Hoće li im napetosti pomutiti planove ili će uspjeti pronaći rješenje na tanjuru?

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare