To je to što me zanima!

'Kad god je moja majka dolazila na premijeru, upropastila bi mi je. Otac me nikad nije gledao'

NOVI EXPRESS Šerbedžija je najdugovječniji kralj Lear ovih prostora, a na Brijunima ga ne bi igrao da nije bilo čuvara otoka i njegove supruge, Ivice i Milke Bulat. Donosimo veliki intervju s glumačkim velikanom
Vidi originalni članak

Na terasi starog brijunskog hotela Franina, koji se drži još samo dobrom voljom djelatnika Ulyssesa, za starim plastičnim stolom, okruženoj kaktusima, borovima i morem, pronašli smo najdugovječnijeg kralja Leara ovih prostora, Radu Šerbedžiju. Jutro je prije zadnje izvedbe "Kralja Leara" za ovu godinu. Šerbedžija je već tri puta trčao po tvrđavi na Malom Brijunu koja služi kao scenografija. Iduće godine Šerbedžija će patnju britanskog kralja, Shakespeareova tragičnog junaka, odigrati stoti put u režiji svoje supruge Lenke Udovički. A Udovički je napravila ambicioznu režiju, predstava počinje već u Fažani, gdje publika kreće s francuskim kraljem kojeg igra Ivan Đuričić i vojvodom od Burgundije kojeg igra Marko Juraga po Learovu kćer. Netaknuta divljina Brijuna postaje i emotivna i fizička bojišnica.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 115

  • Privatnik 21.08.2024.

    @Firefox_1 Nakon tvojeg srcedrapajućeg komentara u kojemu sa empatijom favoriziraš Šerbeđiju, pada mi na pamet da ti spomenem Batu Živojinovića. I ne, nije ga se 'odrekao' samo Boris Dvornik. Razlika je samo u tome što Šerbeđija nije stavio kokardu na glavu dok se ovaj drugi njome ponosno šepurio pozirajući na konju. Obojica su rekla o nama što misle, svaki na svoj način. Dakle, mi bismo se po tvome trebali nečega sramiti? Mi Hrvati? Nakon svega jer ne ih, kako kažeš, ne veličamo? 

  • Mortivoje 21.08.2024.

    Ko pjetlić na krovu. Kako vjetar puše tak' se okreće.Fućka nam se za njega.

  • Mr. Pickles 20.08.2024.

    Naš dragi Jugoslaven, građanin sveta 😝

Komentiraj...
Vidi sve komentare