To je to što me zanima!

Jelo iz 1813. koštalo je Irmu i Seada ostanka u MasterChefu: 'Iz showa ću ponijeti ljubav...'

Izazov nije bio samo u tehnici, već i u komunikaciji među natjecateljima. Svaki par morao je replicirati starohrvatsko jelo koristeći recept iz 1813. godine, no kušanje se odvijalo zatvorenih očiju
Vidi originalni članak

Kandidati 'MasterChefa' suočili su se s jednim od najzahtjevnijih izazova dosad – kuhanjem starozagrebačkog jela iz 1813. godine, no ovaj put u parovima. Stres test donio je i dodatni pritisak jer ispadanje jednog kandidata značilo je i kraj natjecanja za njegovog partnera. Na kraju, natjecanje su napustili Sead i Irma, čija izvedba nije zadovoljila kriterije žirija.

STRES TEST Kandidati 'MasterChefa' morat će pripremiti jelo koje je papa Benedikt XVI. jeo u Zagrebu

- Uvijek ću kuhati, to je moj život - rekao je Sead nakon što je saznao da su on i Irma eliminirani, dok je Irma emotivno dodala:

- Najbitnije što ću ponijeti iz MasterChefa je ljubav koju sam gajila prema kuhanju.

Iako su pokazali snažnu volju, njihov tanjur nije uspio doseći razinu ostalih, a presudile su nijanse.

- Par koji je podbacio su Sead i Irma - priopćio im je chef Goran, koji je ocijenio da su kod štrukli i mesnog jela zaostali za ostalim parovima.

'MASTERCHEF' Slatka pobjeda! Bonaventura i Gano briljirali, a žiri nije mogao prestati kušati njihov desert

Izazov nije bio samo u tehnici, već i u komunikaciji među natjecateljima. Svaki par morao je replicirati starohrvatsko jelo koristeći recept iz 1813. godine, no kušanje se odvijalo zatvorenih očiju.

- Nemamo pojma što kuhamo, nazvat ćemo ga papino jelo - komentirala je Irma kroz smijeh jer im je gostujući chef Zlatko Puntijar otkrio da je upravo ovo jelo pripremao za Papu Benedikta XVI. Prilikom njegovog posjeta Zagrebu.

Osim kulinarskog izazova, dodatnu napetost donijeli su nesporazumi među natjecateljima, a posebno su se istaknule tenzije između Ljiljane i Morisa. Dok je Ljiljana pokušavala ostati smirena pod pritiskom, Morisovi komentari s galerije podigli su tenzije.

- Ako izađemo, zahvalit ću Morisu - rekla je ironično Ljiljana, na što je Moris uzvratio:

- Moli se da ti ideš van!. Ipak, unatoč napetostima, Ljiljana i Iva uspjele su pripremiti jelo koje je zadovoljilo žiri.

Goran nije štedio pohvale ni za Elvu i Irinu, čije su štrukle i noklice zaslužile titulu najboljih.

- Par koji je napravio štrukle mrvicu bolje od ostalih su Elva i Irina - rekao je Goran, ističući kako su presudile male razlike u kvaliteti.

Kako se natjecanje bliži kraju, izazovi postaju sve zahtjevniji, a odnosi među kandidatima sve napetiji. Što ih čeka u novim izazovima doznajte sljedeći tjedan!

Idi na 24sata

Komentari 5

  • croatia027 19.10.2024.

    Već godinama,svaka serija isti kraj. Odbrojavanje i svi u zadnjoj sekundi završe. A onda plješću svi pola sata. Baš postaje naporno i negledljivo što kaže Molykadody. Ajde da nitko nikada ne završi 5 minuta prije. Sve izgleda kao izrežirano.

  • Molykadosy 19.10.2024.

    Pretjeruju s tim izazovima, postaje negledljivo. Pustite ljude da kuhaju svak za sebe i ta dernjava sa galerije katastrofa, pa jel toga ima u kuhinjama profesionalnim?! Trče tamo po lonce, pa trka po namirnice, pa ta dreka, kao ergela, meni osobno negledljivo.

  • Demețra 19.10.2024.

    Bilo bi mi žao da je Iva ispala zbog one nesposobne Ljiljane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare