To je to što me zanima!

Jamie Oliver: 'Imao sam sve, a onda su došli najgori trenuci...'

Olivera je, osim financijski, propast dobrog dijela njegovog biznisa pogodila i na ljudskoj razini. S mnogim zaposlenicima radio je godinama i prošao trnovit put
Vidi originalni članak

Gostujući u showu 'The Graham Norton', najpoznatiji goli kuhar na svijetu, Jamie Oliver (44), u emotivnom je razgovoru progovorio o svemu što je dovelo do kolapsa njegovog restoranskog carstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U svibnju ove godine bankrotirao je lanac njegovih restorana. Tako se više od 20 restorana moralo aztvoriti, a tisuću ljudi je izgubilo posao. Sada je otkrio detalje oko toga što je točno pošlo po zlu i kako se oporavio od gubitka svega što je gradio više od 13 godina, piše Daily Mail.

- Bilo je to 13 godina teškog rada, a 'Fifteen' je bio moja beba. Međutim, ostao sam bez novaca, ostao sam bez svega i bilo je doista teško. Jednostavno se moraš sabrati i pokušati krenuti dalje. Imao sam najbolje od svega i ne znam kome je bilo bolje nego meni. Onda sam doživio i najgore trenutke, no to je život i moraš se fokusirati na pozitivu - ispričao je. 

PROMIJENIO NAVIKE Jamie Oliver smršavio 12 kila: 'Alkohol pijem samo vikendom'

Razmišlja o tome da u budućnosti otvori nove restorane u Velikoj Britaniji, ali prije nego što odluči, pričekat će kako će na sve utjecati Brexit.

- Razmislit ću o svemu, ali nakon Brexita. Ukoliko imate biznis u ovoj državi, ne piše vam se dobro idućih pet godina. Bilo je teško i jako je puno stvari koje treba posložiti - zaključio je.

Unatoč tomu što su britanski restorani, uključujući i Jamiejev lanac talijanskih restorana, zatvoreni, oni izvan države nastavili su funkcionirati. Danas na 27 svjetskih tržišta posjeduje 70 restorana, koji funkcioniraju kao franšize.

Olivera je, osim financijski, propast dobrog dijela njegovog biznisa pogodila i na ljudskoj razini. S mnogim zaposlenicima radio je godinama i prošao trnovit put, a prilikom zatvaranja i slanja na burzu rada obratio im se emotivnim e-mailom. 

- Trenutačno ne mogu fizički biti s vama, ali sam htio svima zahvaliti što ste uložili srce i dušu u naše restorane. Naši prehrambeni standardi uvijek su nas izdvajali od konkurencije i puno je toga na što možete biti ponosni - ohrabrio je kuhar bivše zaposlenike.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

 

 

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 02.12.2019.

    ja samo idem u restoran u kojem gazda kuha. koja je to pohlepnost otvarati tolike restorane i misliti da ce ljudi ici samo zbog njegovog imena. imam puno primjera gdje su takvi rrestorani zatvarani i to s pravom. kad je onaj Antonino Cannavacciuolo u Torinu otvorio bistro u torinu inspekcija ga je bila zatvorila zbog lazi na menu karti. nasli mu zamrzivace pune ribe i mesa a kano sve svjeze. a od njega tamo ni traga ni glasa. nema nigtdje bolje klope od one iz osterije a i od one koju ja skuham.

Komentiraj...
Vidi sve komentare