U emisiju 'Večera za 5 na selu' sam se prijavio da probam nešto novo, da upoznam razne ljude i pokažem svima svoj kraj. Veseljak sam i uvijek spreman za akciju, kaže Igor Rubeša (47), kandidat RTL-ovog kulinarskog showa.
Igor je rođeni Zagrepčanin, cijeli život je živio u kvartu Voltino, gdje je i odrastao prije nego se preselio u Pisarovinu.
- Rođeni sam Voltinaš, završio sam osnovnu i srednju školu tamo, potom upisao i fakultet kojeg nisam završio jer sam otišao u rat, poslije došla djeca... - priča nam Rubeša.
Kaže kako je u njegovom kraju puno mirnije nego u gradu, prednost je, smatra, što imaju svoju hranu te tako znaju što jedu.
- Nije sve brzo ovdje kao u gradu. Imamo i svoju hranu. Mana je možda što smo odvojeni od središta zbivanja, od kina, kazališta i sličnih aktivnosti. Za djecu nemamo puno aktivnosti - kaže Igor koji ima dvoje djece, kćer Luciju i sina Gabrijela.
Igor je u vojnoj mirovini i vrijeme voli provoditi u svom vrtu i s životinjama.
- Kad čovjek nešto voli nije mu ništa teško. Svaki dan netko od nas malo radi i sve se stigne obaviti. Svi rade, u vrtu i u štali. U radu je spas - govori nam Rubeša.
Pored raznih životinja, povrća, voća i biljaka imaju i ljubimca psa Mazu, kojeg mu je cijela ekipa Večere za 5 na selu pokušala oteti, ali im nije uspjelo.
- Našu Mazu svi su htjeli uzeti, ali im nismo dali - šali se Igor.
Bavio se Igor i folklorom skoro osam godina kao dijete nakon čega se 'bacio' na sviranje gitare. Obišao je cijelu Hrvatsku i priča gdje bi najviše volio živjeti.
- Da mogu odmah bi živio na moru - govori nam Rubeša te dodaje da mu je najljepši dio Hrvatske ipak Gorski kotar, jer kako kaže, taj kraj ima sve.
Od ljudi su mu pak Slavonci najdraži.
- Najpitomiji su, puni srca i duše - kaže nam Igor.
Igor osim kuhanja ima još hobija, voli podvodni ribolov, ali rijetko ubije neku ribu, kaže, više roni rekreativno.
Najviše voli morsku kuhinju i roštilj.
- Najčešće ja kuham i bavim se imanjem, a kad uhvatim malo i odrijemam, dok se jelo kuha - našalio se Rubeša.
Đumbir mu je najdraži začin, jer kako kaže, ide uz sve, u slana i slatka jela.
Voli koristiti i razne začine.
- 'Što si opet stavio kurkumu, đumbir u ovo...' viču me moji doma - kaže Igor i dodaje da kako ima i svoje začinsko ljekovito bilje, origano, majčinu dušicu, kadulju, a čak je i lovor donio s mora da vidi može li uspjeti kod njega.
Rubeša ima i kulinarski savjet.
- Samo ljubav. Ničeg se u kuhinji ne treba bojati, sve treba probati, malo samo pripaziti s gljivama - govori Igor i dodaje da rado organizira i 'fešte' za ekipu.
POGLEDAJTE VIDEO: