To je to što me zanima!

Cosby uhićen: Odmah je platio jamčevinu od milijun dolara

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Komičar je optužen za seksualno napostovanja Andree Constand koja ga je tužila za silovanje. Platio je jamčevinu od milijun dolara i saslušanje će čekati na slobodi
Vidi originalni članak

Bill Cosby (78) pojavio se pred sudom u Philadelphiji nakon što je izdan nalog za njegovo uhićenje. Nakon izricanja tri optužnice na koje nije uložio žalbu, komičar je priveden u policijsku postaju gdje mu je oduzeta putovnica. Sudac mu je odredio jamčevinu od milijun dolara, koju je odmah platio.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema pisanju TMZ-a, Billu prijeti 10 godina zatvora. Prvo saslušanje zakazano je za 14. siječnja .

Ispred zatvora okupili su se građani koji su Cosbyja dočekali burnim reakcijama. 'Ti si čudovište!', derale su se neke žene, dok je jedan muškarac izvikivao riječi potpore, piše Variety.

Slučaj star 11 godina

- Sada imamo dovoljno jake dokaze da nastavimo s tužbom. Osoba u stanju u kakvom je bila Andrea nije mogla dati pristanak na seksualni odnos - rekli su danas tužitelji okruga Montgomery na konferenciji za novinare te najavili uhićenje Billa Cosbyja.

Cosbyja je u ožujku 2004. tužila Andrea Constand (42) za seksualno napastovanje, no tadašnji okružni tužitelj optužbu je odbacio zbog manja dokaza te je slučaj zatvoren.

Sadašnji tužitelj ponovno je otvorio slučaj ljetos, nakon što je više od 50 žena istupilo i optužilo ga da ih je drogirao i seksualno iskoristio kada su bile tinejdžerice ili nešto starije.

Za većinu slučajeva nastupila je zastara , no onaj Andree Constand bi mogao biti 'čavao u lijesu' slavnog komičara koji se proslavio kao simpatični otac u seriji 'The Cosby Show'.

Dao joj tablete i iskoristio je

Andrea, bivša voditeljica ženske košarkaške momčadi fakulteta Temple na kojem je i Cosby studirao, sprijateljila se sa komičarom 2002. godine te je često odlazila u njegovu vilu na druženje, sve dok je nije seksualno napastovao.

- Požalila se na stresni posao. Dao joj je tri tablete, rekao je da će je to opustiti i da su na biljnoj bazi. Ubrzo su joj koljena počela klecati, nije mogla micati ruke, osjećala se slabo i jedva pri svijesti. Tada joj je dao još jednu tabletu i odveo je do kauča. Kada se probudila, odjeća i donje rublje joj nisu bili na mjestu - stoji u tužbi iz 2005., prenosi Daily Mail.

Cosby je tada na suđenju, pod zakletvom, priznao da je imao seksualni odnos s Andreom, no tvrdio je da ga je imao uz njezin pristanak.

Žrtve su se ujedinile

Nakon vala optužbi, čak 35 Cosbyjevih žrtava poziralo je za naslovnicu časopisu New York u kojem su pojedinačno ispričale svoje priče.

- Osjećala sam se kao zatvorenik. Kao da me oteo. Mogla sam hodati ulicama Manhattana u bilo kojem trenutku i govoriti 'Bill Cosby me drogirao i silovao', no tko bi mi vjerovao? Nitko - kazala je Barbara Bowman koja je Cosbyja upoznala preko svog agenta kad je imala 17 godina. Barbara je Cosbyja optužila da ju je tijekom dvije godine drogirao i silovao više puta.

U kolovozu su se optužbama pridružile tri nove žrtve. Riječ je o bivšim glumicama Lindi Ridgeway Whitedeer i Eden Tirl koja je čak i gostovala u seriji 'Cosby Show', te o bivšoj stjuardesi American Airlinesa Coleen Hughes. Sve tri žene zastupa odvjetnica Gloria Allerd koja je, ako ih još ima, pozvala i ostale žrtve da se jave i istupe protiv glumca kako ne bi prošao nekažnjeno ako se dokaže da je sve ovo istina.

New York Magazine


Idi na 24sata

Komentari 111

  • Timmy2 31.12.2015.

    Za ne povjerovati?

  • 31.12.2015.

    ako je kriv, nema opravdanja za takav grozan čin. Sve silovatelje u zatvor i na kastraciju.

  • Ventusxs Ventus 31.12.2015.

    I sta sad hoće, otisla je svojom voljom,popila cugu svojom voljom,smrknula bijelo svojom voljom, GAD je nije ozlijedio jer je živa a to sto nije uživala je rezultat prekomjerne konzumacije svega ponuđenog i prihvaćenog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare