To je to što me zanima!

Ibrica je za Stakija zapalio dvije svijeće na posebnim mjestima: 'Takav se neće ponovo roditi...'

- Mi glazbenici imali smo svoj stol, divio sam se zanosu kojim je govorio o bubnju, osjetio sam tu njegovu ljubav prema udaraljkama, gledao ga kako bubnja, a sva ta njegova strast i kvaliteta pokazale su se i kasnije njegovim školovanjem u Americi, njegovim probojem do najboljeg studenta - prisjeća se Ibrica.
Vidi originalni članak

- Bio sam na Kamenitim vratima i tamo mu zapalio svijeću. I na mom prozoru je bila upaljena jedna. Pomolio sam se na svoj način, da mu Bog da laku hrvatsku zemlju - rekao je Ibrica Jusić (78).

Kantautor nije bio na sprovodu Jasmina Stavrosa jer spašava vlastite ruke, leđa, ramena. Tri dana za redom, bez odgode, mora kiropraktičaru. Inače bi, kaže, svakako otišao i pridružio se brojnim kolegama koji su u Splitu ispratili Stavrosa.  

S preminulim pjevačem upoznao se krajem 60-ih u šibenskom hotelu Solaris. Ibrica je pjevao na dočeku Nove godine, a Stavros je kao mulac od 15, 16 godina bio bubnjar u nekoj grupi. Već tad je oduševio Ibricu koji je po vokaciji bubnjar i kliknuli su i kao kolege i kao ljudi. 

ISPRAĆEN PJESMOM I SUNCEM Jasminov unuk u ruci držao djedovu fotografiju, svi pjevali u glas 'kad se prijatelji rastaju'

- Mi glazbenici imali smo svoj stol, divio sam se zanosu kojim je govorio o bubnju, osjetio sam tu njegovu ljubav prema udaraljkama, gledao ga kako bubnja, a sva ta njegova strast i kvaliteta pokazale su se i kasnije njegovim školovanjem u Americi, njegovim probojem do najboljeg studenta - prisjeća se Ibrica. 

Dodaje kako je sa Stavrosom, koji je s vremenom postao bubnjar grupe More, cijeli život bio u kontaktu. Imali su zajedničke nastupe, u to vrijeme, prisjeća se, u bendu je bila i Meri Cetinić (69). Jednom su trebali svirati na tvrđavi poviše Hvara. 

KAKVA SNAGA Hrabra Jasminova Žarka druge je tješila i grlila, a njoj je bilo najteže: 'Moja svetica, anđeo..'

- Nakon kupanja smo bacili balun, Staki se spotaknuo i nabio dlanove. Nije mogao držati palice u rukama, kamoli svirati, pa sam uletio kao bubnjar i svirao jedan set gitaru, drugi bubnjeve umjesto Stavrosa. Bio je uz bend, na nastupu, ali nije mogao svirati. Rekao mi je "Stari imaš tako dobar udarac, posebice lijevom rukom". Jako mi je to značilo, jer i danas volim bubanj, volim lupati po tuđoj koži - kaže Jusić.

Na zajedničkim nastupima, dodaje, Stavrosa su uvijek morali skidati sa scene. Rekli bi mu 'tri pjesme', a on krenuo s koncertom. 

PREMINUO U 69. GODINI Stavrosov posljednji ispraćaj u Splitu, supruga otkrila: 'Bolilo ga je, ali mi je otišao u miru...'

- Nismo od njega mogli doći na red, toliko je volio raditi, zabavljati ljude, glazbu. Ne čudi što su ga zvali kraljem zabave. Bio je i više od toga - kaže Ibrica koji je sa Stavrosom igrao nogomet i u 'Humanim zvijezdama'. Vidjelo se, kaže, da mu je 'balun u krvi', da ga je nekad trenirao. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jako ga je, završava, rastužio njegov odlazak. Stavrosa naziva čudom od dobrote, uvijek spremnim za svirku, šalu i pomoć kome god je trebalo. Takav se, kaže, neće brzo ponovo roditi.   

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Pink panterr 06.05.2023.

    Jesam dobro pročitao? Kao mulac?

Komentiraj...
Vidi sve komentare