To je to što me zanima!

Hrvatski film koji je u Cannesu dobio Zlatnu palmu stiže i kod nas: Evo gdje će se moći gledati

Film redatelja i scenarista Nebojše Slijepčevića i producenata Katarine Prpić i Danijela Peka je ujedno i prvi hrvatski film koju je osvojio tu nagradu
Vidi originalni članak

Hrvatski filma 'Čovjek koji nije mogao šutjeti' osvojio je ovih dana Zlatnu palmu za najbolji kratkometražni film na Filmskom festivalu u Cannesu. Film redatelja i scenarista Nebojše Slijepčevića i producenata Katarine Prpić i Danijela Peka je ujedno i prvi hrvatski film koju je osvojio tu nagradu. Film će se uskoro moći gledati i u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Čovjek koji nije mogao šutjeti' će svoju hrvatsku premijeru imati na Festivalu mediteranskog filma Split, 18. lipnja u Ljetnom kinu Bačvice.

VELIKI USPJEH U CANNESU Goran Bogdan o Zlatnoj palmi za 24sata: 'Ovo je ogromna stvar, svi smo presretni sad!'

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Inače, ovaj je film drugi hrvatski film od osamostaljenja koji se prikazao u natjecateljskom programu festivala. Drugi takav film bio je 'Ciao mama', film Gorana Odvorčića iz 2009. godine.

Radnja 'Čovjeka koji nije mogao šutjeti' se zbiva 27. veljače 1993. godine u Štrpcima u Bosni i Hercegovini. Paravojne snage zaustavljaju putnički vlak na liniji Beograd - Bar u akciji etničkog čišćenja. Samo jedan im se putnik usudio suprotstaviti kada su krenuli odvoditi nevine civile. Glavnu ulogu u filmu ima Goran Bogdan, a uz njega glume još i Alexis Manenti, Dragan Mićanović, Silvio Mumelaš, Lara Nekić, Priska Ugrina i drugi.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • pajo0001 28.05.2024.

    To sto je genocidna nacija tada napravila, da nije ovoga filma, nitko ne bi ni spomenuo. I cude se sto ih zovu genocidasi. Fuj i pljuc

  • imaš alfa,beta,gama... 28.05.2024.

    Meni je Goran Bogdan baš čudo od glumca,svaka čast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare