To je to što me zanima!

Holivudske zvijezde dolaze na novi filmski festival u Šibeniku: 'Pripremili smo i iznenađenja...'

Ella Mische, dramska umjetnica porijeklom iz Hrvatske, stoji iz projekta Croatian International Film Festival. Festival je kroz veliki razgovor najavio i američki magazin Variety
Vidi originalni članak

Rekli su joj da je malo "preambiciozna i preoptimistična". Ella Mische, dramska umjetnica, spisateljica i producentica se nije obeshrabrila, nastavila je sa svojom idejom, a ona je da u Šibenik dovede filmski festival. I dovela ga je, ove godine od 8. do 11. kolovoza bit će prvo izdanje Croatian International Film Festival.

- Zaprimili smo više od 100 filmova pristiglih iz cijelog svijeta, a uži izbor će se svesti na 10 država među kojima su uz Hrvatsku, SAD, Japan, Meksiko, Nepal, Švicarska, Njemačka, Ukrajina i Kambodža. Izazov i strast mi je spojiti moja dva svijeta, Hrvatsku i Ameriku, te ih povezati kroz filmsku industriju, a gdje ljepše nego u prirodnom ambijentu naše obale - rekla je Ella Mische, inače porijeklom iz Hrvatske, iz Trogira, ali danas s njujorškom adresom.

PREMIJERA FILMA 'SVEMU DOĐE KRAJ' Rajko Grlić otvara ovogodišnji Pulski filmski festival: Evo koje još novosti donosi 71. izdanje

Festival je kroz veliki razgovor najavio i američki magazin Variety. Fokus će biti na žene u filmskoj industriji i medijima. "Svečano otvorenje bit će na Trgu Republike Hrvatske s atraktivnom gala večeri, crvenim tepihom i hommage šibenskoj legendi glumišta - Špiri Guberini", najavili su organizatori. Uvodnu riječ imat će Goran Višnjić, a potom će uslijediti tri dana programa na čak četiri lokacije: Tvrđavi Barone, Kući Arsen, Civitas Sacri i Muzeju grada Šibenika.

Na listi zaprimljenih filmova publika će imati priliku vidjeti 6 dugometražnih i 20 kratkometražnih filmova, sudjelovati u panelima, te razgovorima s režiserima i glumcima. CIFF je kreirao poseban i "studentski kutak" namijenjen mladim talentiranim studentima filma. Festival će službeno otvoriti film 'La Cocina' s američkom zvijezdom Rooney Mara u glavnoj ulozi.

- Nije lako sve to organizirati, ali uvjerena sam da će sve biti super. Ima još nekih detalja, u programu, ali i zvijezda iz Hollywoodu, koje nismo još otkrili. Moramo imati i neko iznenađenje. No, ovo je bila moja velika želja, zbog ljubavi prema filmu, ali ovo shvaćam i kao dar svojoj zemlji - javila nam se Ella Mische.

- Budući da sam građanka Hrvatske i Amerike, ovaj je festival započeo kao strastven projekt. Željela sam povezati svoja dva svijeta, SAD i Hrvatsku - rekla je za Variety.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • godzeus 11.06.2024.

    Opis u ovom članku vs IMDB stranica

Komentiraj...
Vidi sve komentare