To je to što me zanima!

Gruzijski trio stiže u Zagreb: 'Jako se veselimo vašoj kuhinji'

Ženska grupa Trio Mandili iz Tbilisija prvi put dolazi u Hrvatsku, 4. listopada nastupaju u Zagrebu
Vidi originalni članak

Trio Mandili, odnosno 'ženska marama', gruzijski je bend koji čine Tatuli Mgeladze, Tako Tsiklauri i Mariam Kurasbediani, a nastao je 2014. u Tbilisiju. Prvi put u Hrvatsku dolaze 4. listopada, kad imaju koncert u zagrebačkom Boogaloou.

Simfonijske skladbe HNK Split novu sezonu otvorit će koncertom ispred kazališta: Ovo je poklon našim građanima

- Nismo mi stvorili bend - bend je jednostavno nastao iz našeg prijateljstva. Kao prijatelji smo zajedno pjevali. Pravi bend u profesionalnom smislu razvio se tijekom prvih godina našeg rada - poručuju i dodaju:

- Gruzijci su rođeni uz glazbu. Ili pjevanje, ili plesanje, ili sviranje, ili sve zajedno. Naravno, šalimo se. Ali ne previše. Sve smo pjevale oduvijek.

Njihovi su videi zanimljivi i jako gledani. Njih tri uglavnom šeću, sviraju, a putem 'sreću' magarce, pse... Postale su popularne u Gruziji, kad su objavile glazbeni video u kojemu su izveli gruzijsku narodnu pjesmu 'Apareka', koji je skupio gotovo osam milijuna pregleda na YouTubeu.

- Već je prvi video koji smo objavili dobio milijune pregleda. Početak je bio vrlo dobar što nas je motiviralo da nastavimo dalje. Shvatili smo da je razlog način na koji izvodimo pjesme. Nešto u našoj izvedbi dira ljude na poseban način. Možda je to gruzijska polifonija, možda teme i sadržaj pjesama, možda sama izvedba ili sve zajedno.

Sad su na turneji, a da nema te 'internacionalizacije', teško da bi se bavile glazbom.

- Mi ne živimo od glazbe u Gruziji - mi smo međunarodni umjetnici i radimo globalno. Imamo mnogo koncerata diljem svijeta i surađujemo s talijanskim izdavačem. Da radimo samo u Gruziji, bio bi velik izazov živjeti od glazbe - kažu Tatuli, Tako i Mariam.

U Hrvatskoj nisu bile, ne znaju previše...

- Nažalost, ne previše. Samo to da je prije bila dio velike države i da u Hrvatskoj žive vrlo srdačni ljudi koji znaju kuhati - kažu nam.

Trio Mandili nastupili su 2017. godine na Euroviziji.

- Zauzeli smo 8. mjesto od 25 sudionika na natjecanju. Možda ćemo pokušati ponovno iduće godine. Sad znamo kako to funkcionira i imamo puno više iskustva. U svakom slučaju, ne žurimo. Uživamo u izvođenju pred publikom u različitim zemljama i to je ono što ćemo nastaviti raditi u bliskoj budućnosti! 

POGLEDAJTE PRIČU STELLE KOJA BOLUJE OD MIŠIĆNE DISTROFIJE:

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare