To je to što me zanima!

'Grička vještica’ stajat će HRT barem milijun kuna

Jedna epizoda stajat će javnu televiziju najmanje milijun kuna, a troškovi mogu narasti i do dva. Na HRT-u kaže da javnog natječaja za seriju nije bilo
Vidi originalni članak

Autorska prava za ekranizaciju “Gričke vještice” otkupio je Jadran film. Predsjednik Uprave Jadran filma Vinko Grubišić najavljuje da će to biti najbolja hrvatska serija. Financirat će je Hrvatska radio televizija. Javnog natječaja nije bilo, kažu na HRT-u, zbog već otkupljenih autorskih prava, pa televizija nije mogla birati s kime će ući u taj projekt. Snimanje bi trebalo početi početkom iduće godine. Jedna epizoda javnu televiziju stajat će, doznajemo, najmanje milijun kuna, a troškovi se mogu popeti i na dva. Planira se snimati 12 epizoda, a postoji mogućnost i da se snimi dodatnih 24. HRT će imati, kaže glasnogovornik Janoš Romer, financijsku i umjetničku kontrolu nad serijom.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • shanik 11.06.2015.

    Konačno se nekaj iz Hrvatske književnosti snima. Nikad nebi (da li opće bude) da nije izborna godina. To bumo još videli dal se bu dogodilo. Ako da, pola aglumaca bu srpskih a onda nek si gleda tko hoće. Nakon svih srpskih serija, filmnova, glumaca, gostovanaja i radnih dozvola 'bez problema' sve je moguće. Nek nam Grubišić odgovori tko bu režiser i tko bu glumill?

  • slama 23.06.2009.

    juuhu konačno nešto gledljivo na vidiku!

  • jedina1301 23.06.2009.

    Weeeeee napoookoonnn Gricka vjestica na tv-u.....Obozavam tu knjigu..ne da sam je citala..gutala sam je i to par puta....jedva cekam... :))))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare