Poduzetnica Gordana Kaurić otvorila je ovotjednu 'Večeru za 5 na selu'. U goste su joj stigli pjevač i veterinarski tehničar Mario Tomas, srednjoškolka Ana Merle, voditelj restorana Dean Medur i knjigovotkinja Aleksandra Cvitković. Domaćica je večeru odlučila pripremiti od uobičajenih namirnica poput paprike, šampinjona i svinjetine, a ona joj je donijela - 35 bodova. Gostima se najviše svidio desert, a najmanje glavno jelo.
Domaćica je prvo pripremila glavno jelo - Mesnu harmoniku.
- Mogla bi biti svinjeća rebarca - pretpostavila je srednjoškolka Ana.
- Svinjetinu obožava, ali uvijek mi je bila bolja teletina - nastavio je Dean.
Svinjetinu je Gordana stavila u pećnicu, a usto je pripremila i umak od šampinjona. Slatka šumica uslijedila je iduća za pripremu, radi se o desertu sa šumskim voćem.
- Mislim da će biti šumsko voće s mascarponeom i neki šlag u pitanju - prognozirao je Mario.
Za predjelo, koje je pripremila posljednje, Gordana je pripremila Šareni zalogaj.
- Jako kreativno i tajanstveno - ocijenio je naziv Mario, dok je Ana pretpostavila da se radi o šarenim sendvičima.
Gordana je, pak, pripremila tortilje s krem sirom. Kada je završila s pripremom jela, bacila se na dekoriranje stola, a ekipa se polako za to vrijeme upoznavala u kombiju.
Aleksandra i Mario prvi su se upoznali, a na Marija je ona ostavila dojam tajanstvene žene. Uslijedilo je upoznavanje s Deanom, a potom i Anom - najmlađom kandidatkinjom tjedna. Ekipa je tijekom vožnje razgovarala o kritikama, a Ana je otkrila da se s njima nosi dobro, no i da joj najteže padaju tatine kritike.
Nakon kratke vožnje i upoznavanja, ekipa je stigla kod Gordane - koja ih je dočekala širokog osmijeha i spremnog aperitiva. Šljivovica, aronija, višnja i orahovac bili su u ponudi za aperitiv, a koji je protukandidatima natočio konobar!
- Bolju višnju u životu nisam pio - pohvalio je aperitiv Mario, a složila se i Ana. Usto, pohvale su dobili i kolačići koje je za aperitiv pripremila Gordanina mama.
Uslijedilo je i predjelo. Šareni zalogaj prvi je stigao na stol.
- Predjelo je bilo šareno, lijepo na tanjuru - komentirala je Aleksandra.
- Volim meksičku kuhinju, volim kad je malo više začinjeno - dodala je.
- Bilo je lagano, onako kako predjelo i treba biti - pohvalila je predjelo i Ana.
Mesna harmonika kandidatima je stigla kao dobro uštimano glavno jelo.
- Jako sam zadovoljan bio kako je to izgledalo - zaključio je Mario. Dean je glavno jelo izgledom nazvao jednostavnim.
- Okus glavnog jela nije bio toliko loš, koliko je meso bilo suho - komentirala je Aleksandra glavno jelo.
- Bilo je jednostavno - dodala je Ana.
Za kraj, protukandidatima je stigla Slatka šumica.
- Deserti u čaši su jako praktični, izgledao je nacrtano - pohvalila je Ana izgled deserta.
- Desert je bio odličan, svidjela mi se kombinacija slatkog i kiselog - jasan je bio Mario.
- Okusom je bio odličan i nije bio pretežak za sami kraj večere - zaključila je Aleksandra.
Ekipu je Gordana na kraju večere i darovala - poklonila im je oslikane vaze i vino, a gosti su se oduševili.
- Bili su stvarno lijepi - zaključio je Dean. Lijepu atmosferu prve večere zaključili su dečki iz benda Treća smjena.
- Iznenađenje je bilo top, top, top - komentirao je Mario.
- Sviraju kao veliki profesionalci - dodala je Aleksandra.
Za kraj, Gordana je komentirala da je večerom zadovoljna te da bi si dala osmicu! No, neki su joj dali i više. Mario je bio zadovoljan večerom pa je Gordani udijelio desetku. Aleksandra je, pak, Gordani dala devet, a Dean osam bodova.
- Dajem prostora drugim kandidatima, nije mi se sviđala svinjetina, dosta je suha, a keks u desertu je bio dosta tvrd - komentirao je Dean.
Maturantica Ana također je dala Gordani osmicu.
- Jela nisu bila ništa posebno, voljela bih ostaviti prostora ostalim kandidatima. Želim pohvaliti desert i predjelo, ali bilo je jednostavno - zaključila je djevojka.