To je to što me zanima!

Gitare, pojačala i memorabilije slavnih: Procijenili da će jedna jakna koštati do 400.000 funti

Aukcijska kuća Propstore će zainteresiranim kupcima ponuditi više od 350 rijetkih i jedinstvenih glazbenih uspomena. Među njima su predmeti koje su koristili Michael Jackson, John Lennon, Jimi Hendrix...
Vidi originalni članak

Od kožnatih jakni Michaela Jacksona, preko prvoga Vox pojačala Johna Lennona do gitara Noela Gallaghera, glazbene memorabilije idući će mjesec biti ponuđene na dražbi u Velikoj Britaniji, a organizatori očekuju da bi mogle biti prodane za više od dva milijuna funta. 

Aukcijska kuća Propstore u petak 15. studenoga, u sklopu četverodnevnog događaja zainteresiranim će kupcima ponuditi više od 350 rijetkih i jedinstvenih glazbenih uspomena koje su nekada pripadale megazvijezdama, među kojima će se naći njihovi instrumenti, rukom pisani tekstovi, autogrami, ali i filmski i tv rekviziti i kostimi. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Među najzanimljivijim predmetima su master snimke četiriju neobjavljenih demo audio izvedbi Jimija Hendrixa, spremljene u kutiji na kojoj je glazbenik napisao njihove nazive.

OBITELJ JACKSON FOTO Oni su 'prva obitelj soula', a njeni članovi pisali su velike glazbene uspjehe desetljećima

Pod čekić ide i uokvireni tekst pjesme "Beat It", koji je Michael Jackson pisao rukom, kao i neke od njegovih jakni. Crno-zlatna jakna vojničkog stila mogla bi, prema procjenama postići cijenu između 200.000 i 400.000 funta, a tu je i njegova crvena "Thriller" jakna za probe na turnejama.

- Na jakni je niz potpisa, među ostalim i Michaelov. S unutarnje strane, na stražnjoj podstavi potpisao se i John Landis koji je režirao video snimku za  'Thriller' te potpis njegove supruge, Debore Landis, koja je dizajnirala jaknu - rekao je Reutersu glazbeni stručnjak Propstorea Mark Hochman.

TITO JACKSON Umro je brat Michaela Jacksona

Na dražbi će biti i 15 gitara koje je prethodno posjedovao i svirao Noel Gallagher, u, kako Propstore kaže, najvećoj zbirci gitara Oasisa ponuđenoj na nekoj aukciji. Među njima je i gitara ​​Hohner JT60, čija je vrijednost procijenjena na 25.000 do 50.000 funti.

- Oasis gitare na ovoj dražbi prvenstveno su Noelove jer su jako tražene među kolekcionarima. Ponovno okupljanje članova Oasisa podiglo je interes na višu razinu - kazao je Hochman.

Među ostalim vrijednim predmetima su Lennonovo pojačalo Fawn JMI Vox AC15 Twin iz 1962. (100.000 - 200.000 funti) i Princeov sintesajzer koji je glazbenik koristio za vrijeme snimanja "Purple Rain" (50.000 - 100.000 funti).

Knjižica "Život s Beatlesima", koju su potpisali Sir Paul McCartney, Lennon, George Harrison i Sir Ringo Starr, mogla bi postići između 10.000 i  20.000 funta. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare