To je to što me zanima!

Film u Vukovaru bit će u znaku Oscara: Rekordno izdanje će otvoriti 'Šuma Striborova'...

Festivalska će publika tako u pet dana festivala imati priliku pogledati filmove koji su bili službenim kandidatima za prestižnu nagradu Oscar, najavljuju organizatori
Vidi originalni članak

Više od 40 filmova na sedam lokacija bit će prikazano od 28. kolovoza do 1. rujna u Vukovaru. Riječ je o Vukovar Film Festivalu koji ove godine "slavi" 18. rođendan. Zbog toga će trajati dulje od dosadašnjih četiri, ovaj su produljili na pet dana.

PRIVLAČILI POGLEDE U SARAJEVU Zlatni torzo i neobični šešir: Evo tko je dvojac koji se festivalom prošetao u bizarnim outfitima...

U službenoj konkurenciji igranog i dokumentarnog filma bit će prikazano 35 naslova, a to je festivalski rekord kad je u pitanju sveukupan broj filmova koji će se natjecati za nagradu Zlatni šlep.

“Šuma Striborova" redateljice Ane Despot i dugometražni crnohumorni dramski triler "Frka" redatelja Svebora Mihaela Jelića otvorit će festival 28. kolovoza.

Uz mnoštvo noviteta koje su organizatori pripremili za ovu godinu, posebnu po tome što Vukovarski festival puni 18 godina postojanja, svakako je jedna od najatraktivnijih vijesti ta što će se prvi put u povijesti festivala na njemu prikazati baš svi oskarovski kandidati podunavskih zemalja!

PLIJENILI POZORNOST Nakon teniskog meča, glamur: Nives i Goran Ivanišević pojavili se na crvenom tepihu SFF-a...

- Festivalska će publika tako u pet dana festivala imati priliku pogledati filmove koji su bili službenim kandidatima za prestižnu nagradu Oscar iz Njemačke, Slovačke, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Rumunjske, Bugarske, Moldavije i Ukrajine! Polovica će filmova iz navedenih zemalja na festivalu doživjeti hrvatsku premijeru - najavljuju organizatori.

PROMO Dosnosimo pet razloga zašto morate pogledati film Vrana

Ovogodišnji festival ima i bogati popratni filmski, zabavni i edukativni program, među kojima se posebno ističe VFF Akademija - obrazovni program za mlade filmske talente.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mdcro24 23.08.2024.

    FM je bio najzesci protivnik molitelja na trgu, ismijavao ih, eto karma je neumoljiva

Komentiraj...
Vidi sve komentare