To je to što me zanima!

Fado zvijezda Mariza ovog ljeta nastupat će u Šibeniku i Opatiji

Mariza je svoju impresivnu karijeru započela prije dva desetljeća, evoluirajući iz lokalne senzacije u Lisabonu do svjetski poznate zvijezde
Vidi originalni članak

Internacionalno priznata fado zvijezda Mariza nastupit će  će na Tvrđavi sv. Mihovila 1. Kolovoza, a na Ljetnoj pozornici u Opatiji već 2. kolovoza. Ova portugalska umjetnica, koja je tijekom posljednjih 20 godina osvojila srca ljubitelja glazbe diljem svijeta, obećava uistinu nezaboravan glazbeni doživljaj u što se domaća publika nedavno uvjerila u rasprodanom Lisinskom.

NA TVRĐAVI SV. MIHOVILA Miach i Jacques Houdek uveličat će 20. dodjelu nagrada 'Antun' u Šibeniku: 'Do sad neviđeno...'

Mariza je svoju impresivnu karijeru započela prije dva desetljeća, evoluirajući iz lokalne senzacije u Lisabonu do svjetski poznate zvijezde. Njezin prvi album, "Fado em Mim," objavljen 2001. godine i brzo je osvojio međunarodnu scenu, a Mariza je uskoro postala prepoznatljivo ime na nekim od najprestižnijih svjetskih pozornica, uključujući parišku Olympiju, londonski Royal Festival Hall i newyorški Carnegie Hall.

Osim što je nagrađivana brojnim platinastim albumima i priznanjima diljem svijeta, Mariza se ističe po svojoj autentičnosti i iznimnom glazbenom talentu. Njezin repertoar čvrsto je ukorijenjen u klasičnom i suvremenom fadu, a proširuje se na ponekad uključivanje kapskih morna, brazilskih i španjolskih klasika te drugih tema koje su joj posebno drage.

VRAĆA SE NAKON DVIJE GODINE Vesna Pisarović najavila nastup u Puli: 'Zaokružite ovaj datum'

Najnovije izdanje, "Mariza Sings Amália," posvećeno je stotoj obljetnici kraljice fada Amálie Rodrigues. Ovaj album predstavlja intrigantan kontrapunkt prema prethodnom "Canta Amália," s modernijim pristupom koji vješto kombinira trenutno popularne međunarodne glazbene stilove s tradicionalnim elementima.

Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventim.hr.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare