To je to što me zanima!

Engleski kantautor King Krule prvi puta u Hrvatskoj: Prati ga američka pjevačica Okay Kaya

King Krule spaja elemente punka i jazza, s hip-hopom, darkwaveom i trip-hopom, kao i prepoznatljivim baritonom
Vidi originalni članak

Engleski kantautor King Krule premijerno dolazi u Hrvatsku sa svojim bendom u zagrebačku Tvornicu kulture u srijedu, 1. studenog, a kao predizvođačica nastupit će američko-norveška glazbenica Okay Kaya, objavio je organizator koncerta agencija LAA.

U TVORNICI KULTURE King Krule dolazi u Hrvatsku: Prije premijernog nastupa u Zagrebu objavio koncertni film

Okay Kaya s prvijencem 'Both' zavrijedila je pažnju kritike, a Pitchfork kaže da je savršeno predstavila melankoličan zvuk na koji se može zaplesati. Drugi album 'Watch This Liquid Pour Itself' je još jedno intimno putovanje uz zvuke downtempo rocka i disca, dok za najnoviji 'SAP' mediji poput Under The Radar kažu da još jednom sjajno prikazuje očaravajuću enigmu te glazbenice. 

Okay Kaya već je ranije surađivala s King Kruleom, primjerice na pjesmi 'Slush Puppy', a ovoga puta mu se priključuje na turneji, pa će publika moć čuti sjajnu vokalisticu s vlastitim materijalom.  

Premijerni nastup King Krulea i njegovog benda u Hrvatskoj održat će se u sklopu 'Space Heavy' turneje koja ga vodi po SAD-u, Kanadi i Europi.

Pravim imenom Archy Marshall, taj glazbenik spaja elemente punka i jazza, s hip-hopom, darkwaveom i trip-hopom, kao i prepoznatljivim baritonom.

Mediji King Krulea uspoređuju s Joeom Strummerom i Billyjem Braggom, nazivaju ga 'ljutim mladićem popa', a on kroz glazbu zadire u osobne teme, pa daje i dašak romantike.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare