To je to što me zanima!

Ena (9) osvojila povijesni zlatni gumb u 'Supertalentu': 'Kad je rekla moje ime, pretrnula sam!'

Majin mikrofon joj je najdraži božićni dar. Kad ne pjeva, osvaja medalje u karateu, a najveća želja joj je da leti u zrakoplovu
Vidi originalni članak

Djevojčica Ena Nižić (9) ušla je u povijest hrvatskog 'Supertalenta' osvojivši četiri zlatna gumba. Svojim je glasom raznježila žiri i publiku dignula na noge. Ena je prvi put nastupala s pet godina na festivalu u Opuzenu i već tad je bila primijećena.

Tad je osvojila dvije nagrade, jednu stručnoga žirija i drugu za najbolji scenski nastup. Sa svih lokalnih natjecanja doma bi donosila pobjede, kako nam je objasnila njena ponosna mama Suzana.

- Javnost je bila fascinirana tako malenom i karizmatičnom djevojčicom koja je posebna, velikih pjevačkih i glumačkih sposobnosti, te koja na pozornicu iziđe kao da doma nastupa pred najbližima, opuštena i bez treme - pojasnila je mama Suzana. 

'SUPERTALENT' Ena je osvojila povijesni zlatni gumb, a gledatelji oduševljeni: 'Najljepši glas, zaslužila si!'

Ena je i sama ispred kamera priznala da je ljubav prema glazbi naslijedila od mame. Pjevala je otkad je progovorila, a njena mama priča nam kako je pamtila brzo tekstove i da ju je fasciniralo kako je sve melodije točno pjevala od malih nogu.

- Bila sam zbunjena jer nisam znala što se događa. Prvo sam pomislila da sam nešto krivo napravila, a kad sam dobila zlatni gumb, nisam mogla vjerovati. Osjetila sam veliku sreću i ponos, a osjećaj dok konfete lete zrakom je odličan, kao da sam bila u nekoj bajci - prisjetila se Ena svojih osjećaja nakon što je dobila zlatni gumb.

Talentirana djevojčica dobila je direktnu ulaznicu za polufinale, a priznaje nam kako je u pripremi bolji nastup od audicijskog. Na prvi je pogled osvojila Maju Šuput raskošnom haljinicom, a sama je priznala kako se voli posebno srediti za svaki nastup. U potrazi za savršenom kombinacijom pomogla joj je mama.

Maja joj je inspiracija

- Teško je ispričati kako se roditelj osjeća dok gleda svoje dijete na tako velikoj pozornici. Preplavile su nas emocije i trema je bila golema iako znamo da Ena nema tremu jer uživa na pozornici i sve dok je tako, mi ćemo je bezuvjetno podržavati - rekla je Enina mama.

- Mi smo na nju ponosni s gumbom i bez njega jer je doista posebno to što Ena u sebi nosi i daje na pozornici. Nije nam bilo jasno zašto su je pozvali natrag jer su komentari na nastup bili iznimno dobri i dobila je četiri 'DA'. Odluka žirija nas je zapanjila i nije nam na kraj pameti bio takav mogući ishod. Sretni smo, ma presretni jer su prepoznali i nagradili ono što smo mi odavno vidjeli da Ena posjeduje - ispričala nam je Suzana.

PODIJELITE MIŠLJENJE ANKETA Sve neobične frizure Maje Šuput u 'Supertalentu': Koja se vama najviše sviđa?

- U obitelji se nitko profesionalno ne bavi glazbom, ali volimo pjevati. Ja sam završila osnovnu glazbenu školu i svirala sam flautu te odatle ljubav prema glazbi koju je Ena naslijedila od mene - rekla je mama, a Ena je, kao i ona, upisala osnovnu glazbenu školu u kojoj svira violinu.

Svira violinu i flautu

Priznala nam je da je taj instrument odabrala jer joj je graciozan, a možda bi mogla za idući nastup i zasvirati. Osim glazbe, djevojčica uživa u treninzima.

- Obožavam karate jer su treninzi uvijek zabavni i tamo imam mnogo prijatelja. Sve karate medalje dobila sam u borbama. Nakon svih aktivnosti karate mi odlično dođe da se opustim i pripremim za novi dan. Najdraže mi je kad pred nekim koga slabije poznajem izvedem karate potez pa se iznenade jer to ne očekuju od mene - objasnila nam je Ena, koja priznaje kako bi bila sretna kad bi jednog dana zapjevala s Majom Šuput.

ŠOKANTAN NASTUP U 'SUPERTALENTU' Ginekologinja Grujić o bizarnom sviranju flaute: 'Ona ima čvrstu i zdravu rodnicu, to je sigurno'

- Naš duet bi bio senzacija. Majin mikrofon imam od pete godine i to mi je bio najbolji božićni poklon ikad. Ja sam se šokirala kad je Maja izgovorila moje ime i nisam mogla vjerovati da se meni obraća jer odavno slušam njezin glas na mikrofonu. Bila bih posebno sretna kad bih s Majom mogla zapjevati - kaže Ena, koja nije previše razmišljala o pobjedi u "Supertalentu", ali voljela bi svoju obitelj odvesti na putovanje.

- Negdje s avionom jer se do sada nisam vozila, a imam veliku želju - rekla je mlada glazbenica, a njena mama je poručila kako je ona za njih već pobjednica.

- Ono najljepše što Ena posjeduje su njezina skromnost i jednostavnost. Osjećajna je i puna empatije, ali uz to i zvrckasta, razigrana i vesela, kako i priliči njezinoj dobi. Jako je svestrana, a sve uspijeva i stiže jer je jako organizirana - s ponosom nam je ispričala Suzana, koja je istaknula i njene nagrade.

'OMGWTF' SHOW Beatrice bizarno svirala flautu, a dio je i cirkusa: Vrte kolutove, navlače na sebe balone, plešu...

- Moram samo istaknuti kako je Ena prošle godine dobila posebnu nagradu Grada Metkovića za promicanje ugleda Grada Metkovića povodom izuzetnih rezultata u realizaciji i primjeni nastavnog programa i postignuća u izvannastavnim aktivnostima koje promoviraju pozitivne vrijednosti - poručila je Suzana.

Enini roditelji trude se svoju djecu naučiti da se međusobno poštuju i podržavaju.

- Mi radimo timski, sve odluke donosimo skupa uvažavajući mišljenje svih, od najvećih do najmanjih. To je okruženje u kojemu mi nastojimo odgajati svoju djecu, osluškujući njihove potrebe, a ne gurajući svoje jer smatram da naša djeca nisu i ne trebaju biti rezultat naših ambicija i želja, nego mi kao roditelji trebamo slušati njihove želje, pratiti ih i podržavati na putu kojim oni žele ići - zaključila je Enina mama. 

POGLEDAJTE VIDEO: MARIO VALENTIĆ ODGOVORIO NA PITANJA PUBLIKE

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 11.11.2023.

    Loše.

  • ramokatolik 09.11.2023.

    veće gluposti nije bilo

  • sunčana20 09.11.2023.

    bidno dite

Komentiraj...
Vidi sve komentare