To je to što me zanima!

Emotivna Ecija Ojdanić: 'Drniš je uvijek bio poseban za mene, ali onda je došao taj nesretni rat...'

Hvala vam, svima, ostvarili ste san male djevojčice Ecije, napisala je glumica u poduljoj objavi na mrežama, a objavila je i fotografije na kojima se vidi da je dobila Nagradu Grada Drniša za festival 'Good Fest'
Vidi originalni članak

Glumica Ecija Ojdanić dobila je Nagradu Grada Drniša, gdje je nedavno održano četvrto izdanje 'Good Festa'. Radi se o festivalu koji je nastao u suradnji Grada Drniša i Kazališta Moruzgva, čija je pokretačica i osnivačica upravo Ojdanić. 

Na društvenim mrežama napisala je emotivnu objavu o tom gradu za kojeg kaže da je oduvijek bio poseban za nju. 

- Još dok sam bila mala djevojčica, i igrala se ispred Meštrovićevog 'Vrela života', u ovom parku i gubila se u labirintu koji mi danas izgleda smiješno malim. I nakon što smo preselili u Split, svaki posjet pokojnoj baki Mariji bio je povezan s najboljim zabavama na Kevića strani, gdje su moji ujaci, rodice i rođaci svirali razne instrumente, stvarajući najveće i najljepše zabave - započela je te istaknula kako joj je Drniš uvijek nosio poseban značaj i 'odlike velikog grada u kojem žive dobri, pošteni, veseli, radišni i tolerantni ljudi'. 

U MAKARSKOJ FOTO Ecija Ojdanić osvojila je treće mjesto na polumaratonu: 21 km otrčala za sat i 45 minuta

- No, onda se dogodio taj nesretni rat. Počeli smo posjećivati rodbinu po skloništima, puni tjeskobe čekati vijesti s ratišta, a naša draga baka Marija došla je živjeti kod nas. Jadna baka, ostala je bez stvari koje je godinama pripremala za bolnicu, uključujući merlo koje je isplela 20 godina prije smrti, želeći da ide u grob s njom, i koje je ritualno, dva puta godišnje nanovo prala i štrikala. Kada je rat prošao i kad sam se prvi put vratila u Drniš, užasnula me razlika između slike koju sam nosila u srcu i glavi i onoga što sam tada vidjela u gradu - napisala je pa poručila da od tada u njoj raste želja da vrati onaj sjaj Drnišu koji je imao kakvog ga pamti. 

GLUMCI NA OKUPU Ekipa 'Kumova' podijelila fotku iza kamera, fanovi: 'Snimite još pet sezona. Najbolja serija ikad'

- No, uslijedile su formativne godine, obitelj, karijera i posao, i ta je ideja pala u drugi plan. Ipak, ta ideja o festivalu nikada nije potpuno nestala - poručila je. Kako je napisala, vjerojatno bi sve i ostalo na ideji da je jednog dana nije kontaktirala Ivana Menđušić, direktorica Turističke zajednice grada Drniša. 

- Tijekom razgovora predložila sam ideju koju je Ivana objeručke prihvatila. Za ostvarenje velikih snova ponekad su potrebne tek dvije žene. Sve nakon toga već znate - festival je rastao iz godine u godinu. Drniš, za vrijeme festivala, pulsira bilom velikog grada u kojem srećem nasmiješena lica veselih, kulturnih, tolerantnih ljudi. Hvala vam, svima, ostvarili ste san male djevojčice Ecije - napisala je te pozvala sve da 'san ne traje 5 dana tijekom festivala, već 365 dana u godini'. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • the_chosen_one 19.08.2024.

    "No, onda se dogodio taj nesretni rat."? ??? Problem je reć "srpska agresija" da se ne bi 4nici (ne normalni Srbi) naljutili na nju. Jel govori i o II. svj. ratu kao "nesretnom ratu"?

  • jajac 19.08.2024.

    Prika ludila… koji preserans!!!

  • 19.08.2024.

    Sad kad si dobila nagradu sad je Drniš poseban za tebe, a zadnji put si ga se sjetila kad si bila u školi

Komentiraj...
Vidi sve komentare