To je to što me zanima!

Drugo izdanje filmskog festivala Playbox Shorts ovog rujna na čak pet lokacija diljem Zagreba

'Kroz tri službena dana festivala očekujemo oko 7 tisuća posjetitelja koji će uživati u sjajnim kratkometražnim filmovima', kazao je Karlo Gagulić, predsjednik festivala
Vidi originalni članak

Ovogodišnji Playbox Shorts održat će se tijekom tri dana, od 19. do 21. rujna i to na pet lokacija u Zagrebu - Kino SC, Tvornica Kulture, Wespa Spaces, Kaptol Boutique Cinestar Cinemas i Gallery Club.

Riječ je o najsvečanijem studentskom filmskom festivalu u Hrvatskoj kojeg je prošle godine pokrenula udruga Playbox Production u želji da mladim studentima i filmašima u Zagrebu pruži dašak Hollywooda.

Da je festival već sada prepoznat u cijelome svijetu govori brojka od 1758 filmova koji su se prijavili na natječaju. Ipak, publika će gledati 20 najboljih! 

U SRPNJU Na 'Thrill Blues Festival' stiže mlada zvijezda Velike Britanije

- Kroz tri službena dana festivala, i onog nultog (18. 9. 2024.) koji je nama svojevrsna generalna proba, a srednjoškolcima prilika da među prvima pogledaju filmove, očekujemo oko 7.000 posjetitelja koji će uživati u sjajnim kratkometražnim filmovima, koncertima i radionicama koje smo pripremili - kazao je Karlo Gagulić, predsjednik festivala.

Svečano otvorenje festivala održat će se u kinu SC pred 1200 ljudi gdje će biti prikazana serija "Brod u boci" u Playbox produkciji te dva kratkometražna igrana filma. Prva večer zatvorit će se u Tvornici Kulture s koncertom mladih pjevača iz četvrte sezone popularnog glazbenog showa "The Voice Hrvatska".

PROMO Zvjezdano ljeto u Karlovcu: tri tjedna festivala, kazališta, izložbi, koncerata i sporta

Drugi dan festivala odvija se na Kaptolu u Cinestaru gdje će se prikazivati natjecateljski filmovi. U jutarnjem programu za srednje škole u prostorijama Wespa spaces bit će "Brunch Talk With The Stars" gdje ćemo ugostiti dvije zvijezde, studente, iz serije "Znam kako dišeš", koja je nastala u suradnji s Maxom.

Druga večer festivala također završava u Tvornici Kulture s koncertom benda Daleka obala, kome će prethoditi Antonio David Perina.

Treći dan festivala otvara se s popodnevnom i finalnom projekcijom natjecateljskog programa, također na Kaptolu, nakon čega slijedi službena dodjela nagrada u tri kategorije: nagrada stručnog žirija, nagrada mladog žirija te nagrada publike.

OD 22. LIPNJA DO 6. SRPNJA Međunarodni dječji festival u Šibeniku donosi 200 programa: Stižu umjetnici iz cijelog svijeta

Festival završavamo zabavom u noćnom klubu Gallery na Jarunu gdje će za zabavu biti zadužen DJ Mark Knight.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare