To je to što me zanima!

Drama uoči Eurosonga: Crkva želi da Cipar povuče pjesmu zbog naziva koji im se ne sviđa

Pjesma kojom bi se Cipar trebao predstavljati na Eurosongu nosi naziv 'El Diablo'. Crkva je pozvala vladu da povuče pjesmu s natjecanja, no oni su to odbili učiniti. Pokrenuta je i peticija, koju je dosad potpisalo 16.000 ljudi
Vidi originalni članak

Pravoslavna crkva u Cipru i vlada te zemlje upleteni su u spor oko pjesme 'El Diablo', kojom će se ta država predstavljati na Euroviziji u Rotterdamu u svibnju. U srži spora je nepodoban izraz 'vrag'. 

POGLEDAJTE VIDEO: Albina reagira na 'Tick-Tock'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Glazbenica Elena Tsagrinou (26) pjeva tu pjesmu te je trenutačno na udaru kritika. Naslov njezine pjesme u prijevodu se odnosi na vraga. Autori pjesme su Jimmy Thornfeld, Laurell Barker, Oxa i Thomas Stengaard.

Pravoslavna ciparska crkva ovog je tjedna pozvala vladu da povuče pjesmu s natjecanja, no oni su to odbili učiniti. Pokrenuta je i peticija koju je dosad potpisalo više od 16.000 ljudi. 

Crkva kaže da bi vlada trebala otkazati sudjelovanje pjesme u takvom obliku.

- Zamijenite taj izraz nekim drugim koji odražava našu povijest, tradiciju i ono za što se zauzimamo - objavila je Crkva. 

Oglasio se i glasnogovornik ciparskog predsjednika Nikosa Anastasiadesa, koji kaže da je ovdje riječ o 'umjetničkoj slobodi'.

- To je glazbeno natjecanje, nemojmo mu pridavati nepotrebnu dimenziju - rekao je glasnogovornik Viktoras Papadopoulos za ciparsku televiziju. 

Ciparska državna televizija je objasnila da pjesma ne odaje počast vragu već govori o borbi između dobra i zla te mladoj ženi koja se želi osloboditi loše veze. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 04.03.2021.

    E kad ti država i politika moraju objašnjavat o čemu je 3min teksta i u svoje 2,3 strofice 🤦. To više govori o inteligenciji naroda(većine, krdu ovaca) nego o par nadobudnih s Vrha.

  • OBJEKTIVNIopettu 03.03.2021.

    Kako je crkva revna kada su u pitanju drugi. Pitam se, u cijem je znaku zlato, pomaganje ideologijama, pedofilija i svi smrtni grijesi u kojoj crkva zivi? Crkva bi stalno u tudjem dvoristu kosila travu dok je u njenom suma.

  • universe 03.03.2021.

    Sad navijam za tu pjesmu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare