To je to što me zanima!

Doris Pinčić na Velebitu: 'I bez ičega na planini imam sve...'

Doris je u tri dana prošla Premužićevu stazu, najpoznatiju velebitsku stazu dugu 57 kilometara. Sve to u društvu novinarke Mirjam Jukić i umirovljene vojnikinje Vera Ivezić, obje oboljele od multiple skleroze
Vidi originalni članak

Penjem se na brdo i često je teško, nije lako. I baš to teško - podsjeća na život, započela je svoju priču Doris Pinčić Guberović (35).

Televizijska voditeljica i glumica protagonistica je prve epizode dokumentarne serije 'Planine', zabavnog i edukativnog putopisa Hrvatske radiotelevizije.

OPUŠTENA SUBOTA FOTO Doris Pinčić Guberović iz hladnog Zagreba 'pobjegla' u Zadar: S obitelji gušta u kafiću

Doris je u tri dana prošla Premužićevu stazu, najpoznatiju velebitsku stazu dugu 57 kilometara.

Sve to u društvu novinarke Mirjam Jukić i umirovljene vojnikinje Vere Ivezić, obje oboljele od multiple skleroze.

Pinčić Guberović se prije planinarskog pohoda raspitala o vremenskoj prognozi u meteorološkoj postaji Drage Vukušića. Kod gospodina čija obitelj već više od pola stoljeća živi i radi na Zavižanu.

- Najsigurnija prognoza ovdje je - vidjet ćemo! Ovdje se ne može ništa predvidjeti - rekao je Drago.

AKTIVNA VODITELJICA Doris Pinčić ni u trudnoći nije odustala od vježbanja: 'I prije rađaone će odraditi trening'

Hodala više od deset sati, spavala u skloništu...

Doris, Mirjam i Vera hodale su više od 10 sati. Spavale su u skloništu i planinarskom domu, gdje su uvjeti bili skromni.

Na dijelu staze nosila ih je jaka bura, a ni žuljevi nisu izostali. Hranile su se onim što su nosile u svojim ruksacima.

- Za kraj dana ću napraviti jednu juhicu da si ugrijem i dušu, a ne samo tijelo. Jer kad ti ta bura uđe u kosti, prodre ti do zadnje stanice. Tako da ćemo se ugrijati s jednom juhicom, a i ovo je dobar trenutak da pokažemo što znači planinariti i što znači kad te planina ogoli. Bez ičega ovdje imamo sve - poručila je Doris dok je spremala juhu iz vrećice u skromnoj kuhinjici.

- Ništa nam ne fali, a zapravo nemamo ništa. Ali, bit će super, znam to, na planini ne može nego biti super - dodala je.

Iako se na planini osjeća posebno, Doris je na kraju priznala da su joj najviše nedostajala djeca.

Iz prvog braka s glazbenikom Borisom Rogoznicom ima kćer Gitu i sina Donata.

Treće dijete dobila je sa sadašnjim suprugom Davorom Guberovićem početkom rujna. Rodila je djevojčicu samo dan nakon što je proslavila 35. rođendan.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • kit korona 06.10.2023.

    Bravo Doris i ekipa..jedva cekam slijedecu emisiju..inace sam prosao od Zavizana do Rossijeve a velika mi zelja bar do Alana a kad bi me Doris vodila,ma trcao bih ko jelenak!!!!Svaka cast na orijentaciji,biti planinar!!! Ljepseg i bolje rekreacije nema..Mozda mi se posreci koji put susresti lijepu Doris u planinama....pozdrav....

  • ksenijast 05.10.2023.

    ...uzivaj...Velebit je jako lipa planina...

  • 05.10.2023.

    Dokazala je da voli "planinariti"

Komentiraj...
Vidi sve komentare